SGK uzmanı uyardı! Kısa çalışma ödeneği emekliliği etkileyebilir

Milyonlarca vatandaş pandemi nedeniyle kısa çalışma ödeneğinden yararlandı. Fakat uzmanlar uyarıyor. Kısa çalışma ödeneği emekliliği etkileyebilir

Ekonomi Yayın: 11 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 11.02.2021 09:09:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1718 okunma
Google News

Pandemiyle birlikte çok sayıda alışkanlık değişti. Kimi vatandaşlar daha kısıtlı saatlerde işe giderken, kimi vatandaşlar da evden çalışmaya başladı. Yine pandemiyle birlikte hayatımıza kısa çalışma ödeneği de girdi. Fakat uzmanların bir uyarısı var. Kısa çalışma ödeneği emekliliği etkileyebilir. Uzmanlara göre tek çözüm yasal düzenleme.

 

CNN TÜRK'e konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, "Kısa çalışma ödeneği pandeminin hayatımıza girmesiyle 2020 yılının mart ayından itibaren çalışma hayatımızda uygulanmaya başladı. Kısa çalışmadan yararlanan çalışanlarımızın ise emeklilikle ilgili gerekli olan primleri yatırılmadığı için, pandemi döneminde kısa çalışmadan yararlanılan süre kadar emeklilikle ilgili prim günleri eksik kalmış olacak. Emeklilikle ilgili prim gün sayısına ihtiyacı olmayan çalışanlarımıza ise kısa çalışma ödeneğinin herhangi bir etkisi söz konusu değil. Çalışanlar kısa çalışma ödeneği sona erdikten sonra eksik kalan günleri eğer bir yasal düzenleme yapılıp geriye yönelik borçlanma çıkarılmazsa, emeklilik günlerinden saydırabilmesi için daha fazla çalışmak durumuyla karşı karşıya kalacaklar" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.