Sel suları kanallar şehri Venedik'in canına okudu

İtalya'nın kuzeyini etkisi altına alan yağışlı hava Venedik'i, bin yıllık tarihinde altıncı kez sel suları altında bıraktı.

Dünya Yayın: 19 Kasım 2019 - Salı - Güncelleme: 19.11.2019 10:11:56
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2919 okunma
Google News

İtalya'nın kuzeyini etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle sular altında kalan Venedik'te baskınlar devam ediyor. Hafta sonu yağan yağmurlar nedeniyle su seviyesi yükselen şehir, yine sular altında kaldı.
 

Daha önce de sel baskınlarına uğrayan şehrin bu hallerinden biri de 1825 yılında ressam Vincenzo Chilone tarafından ‘Piazza di San Marco’ adlı tabloda resmedilmişti. Bütünüyle Dünya Miras listesinde yer alan Venedik'in en yüksek su seviyesi 1966 yılında 194 santimetre olarak ölçülmüştü.
 

Başkan Brugnaro, bünyesinde birçok tarihi eser ve dünya mirası barındıran Venedik'te maddi zararın çok yüksek olduğunu açıkladı.
Kuzeydoğu İtalya'da birbirinden kanallarla ayrılmış, köprülerle bağlanan 118 adanın üzerine kurulu şehirde yapılan ölçümlerde su seviyesi 187 santimetreye ulaştı.

 

Belediye Başkanı Luigi Brugnaro 187 santimetreyle, sel sularının tarihin en yüksek ikinci seviyesine ulaştığını söyledi. Tekneler ve gondollar karaya oturdu. Lüks mağazaların hepsi havuza döndü.
 

Kimi vatandaş evinden dışarıya adım atmadı.. Kimi fotoğraf derdine düştü... İşe güce giden vatandaşlar, yağmur tulumları giydi ya da ayakalrına poşet geçirdi...
 

Turistlerin binlerce euroluk alışveriş çantalarıyla koşturması kameralara böyle yansıdı... Turistler valizlerini sürüklemek yerine, suyun üzerinde yüzdürerek taşıdı...
 

Can yeleği giyen ve pembe işaret fişeği tutan göçmen çocuğun resmedildiği Bansky eseri de, sular karşısında tehdit altında kaldı.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.