Şehreküstü Camii'nde tekvando derslerine buyurun!..

Adını 1990'lı yıllarda 'Tuna Camii İmamı' olarak duyurdu.

Yayın: 07 Mayıs 2019 - Salı - Güncelleme: 07.05.2019 10:08:55
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3685 okunma
Google News

Adını 1990'lı yıllarda 'Tuna Camii İmamı' olarak duyurdu. Diğer imamlardan, cami hocalarından farklı yapısıyla, insana dokunan duruşuyla, sosyal ve kültürel alanda yaptığı çalışmalarla ve iletişim kanallarını doğru kullanmasıyla da kısa zamanda kendini sevdirdi. Ben de kendisini o yıllarda tanıdım.

Daha Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Haydi çocuklar camiye" politikası ortada yokken o Tuna Camii'nin kapısını çocuklara sadece yaz aylarında Kuran kursu için açmakla kalmadı, 12 ay çocukların boş vakitlerini dolu dolu geçirdikleri sosyal, sportif ve kültürel çalışmaların içinde yoğrulduğu mekân haline getirdi. Bu sayede pek çok çocuğu ve genci uyuşturucu bataklığından, uçuruma yuvarlanmaktan kurtardığını bizzat bilenlerdenim. Hatta pek çok ailenin parçalanıp gitmesinin önüne geçmiş, aile birlikteliğinin yeniden kurulmasına da katkı sağlamıştır.

Kimden mi bahsediyorum?

Meşhur Lütfi Hoca'dan.



                               ******                          ******                               ******

27 yıl Tuna Camii'nin imamı olarak çalışan Lütfi Hoca, son 6 yıldır da Osmangazi'nin merkezinde Şehreküstü Camii'nin imamı olarak görev yapıyor. Hoca burada da boş durmuyor. Geldiğinden beri caminin maşallah cemaatinde artış olduğu gibi yaş oranını da aşağıya çekti. Çevre esnafının da cami ile olan bağını kuvvetlendirdi. Üstelik güzel sohbetinden faydalanmak için caminin çevresinde de her daim insan kalabalığında artış var. Bundan da en çok çevredeki fırın, pastane ve çay ocaklarının memnun olduğunu söyleyebilirim!..

Ben de bu bölgede bulunduğum için sık sık yollarımız kesişiyor. Geçen gün iki vakit arasında cami bahçesinin yanındaki taburelerde bir grup vatandaşla sohbet ederken, bana "Abla gel sana camide bir şey göstereceğim" dedi.

Birlikte caminin alt katına girdik.

Ben izbe bir yeri derleyip döşediğini, ibadet yeri haline getirdiğini beklerken, kocaman bir spor salonuyla karşılaştım. Sayıları 25 civarında 7 ila 13 yaş arası kızlı-erkekli çocuklar beyaz kıyafetleriyle tekvando yapıyorlar. Tabii söz konusu tekvando olunca kızların sayıları daha fazla...

Anneler de kenarda sandalyelere oturmuş zevk ve heyecanla gösterilerini izliyorlar. Pek şaşırdım diyemeyeceğim çünkü bu tablo tam da bizim Lütfi Hoca'lık.

Burada da boş durmamış. Çocuklar sadece çevre mahallelerden değil, duyan kapıdan çevrilmemiş katılmış misali. Beni antrenörleri tekvando ustası meşhur Ercan Polat'la tanıştırdı. Erguvan Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde 3 yıldır caminin alt katında çocuklara ders veriyor ve şimdi çocukları müsabakalara hazırlıyor. Haftanın 3 günü tekvando, okçuluk ve karate eğitimi var. Toplamda 100 civarında çocuk bu dersleri alıyor.

                          ******                          ******                            ******


Lütfi Taşçı Hoca "Çocuklarımız maşallah devamsızlık yapmıyorlar. Okullarında da dersleri çok iyi gidiyor. Hocamız buradaki çocukların okullarına toplu giderek oralarda da bu gösterileri yapıyorlar. İlgi çok fazla" dedikten sonra amacı da şöyle belirtti:

"Boş zamanlarını bu şekilde doldururken, küçük yaşlarda spor eğitimi verip, onların bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz ve bu alışkanlığın hayat boyu sürmesini istiyoruz. Aynı zamanda çocuklarımıza burada Kur'an öğretip, ilmi bilgiler vermeye çalışıyoruz. Burada hep birlikte oyunlar da oynuyor, şarkılar da söylüyorlar. Çocuklar koşarak camiye geliyor."

Bu tür organizasyonlarla milli ve manevi değerlerin aktarılmasında önemli bir görev üstlenen ve camileri sevdiren Lütfi Hoca, buraların sadece namaz kılınan yer olmadığını böyle aktivitelerle göstermeye çalıştıklarını belirtirken, Şehreküstü Camii'nin Bursa ve diğer illerde de örnek teşkil ettiğini, Bursa'da 10 camide bu tür sporsal çalışmaların başlatıldığını söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.