Sandık görevlileri aşırı yorgunluktan öldü

Dünyanın en büyük tek günlük seçimini 17 Nisan'da gerçekleştiren Endonezya'da, 90'dan fazla sandık görevlisi ‘aşırı yorgunluk' nedeniyle yaşamını yitirdi.

Dünya Yayın: 24 Nisan 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 24.04.2019 15:19:55
Editör -
Okuma Süresi: 45 sn.
1356 okunma
Google News

Maluku eyaletindeki Tanimbar Adaları'nda bulunan Adodo Molu köyünde sandık başkanı olan Selvianus Itranbey, seçim yorgunluğu nedeniyle yaşamını yitiren ilk kişi oldu. Itranbey'in oyların tekrar sayımı konusunda yapılan genel toplantı sırasında yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ulusal Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, uzun çalışma sürelerinin 91 sandık görevlisinin ölümüne yol açtığı kaydedildi. Bu açıklamayla birlikte yaşamını yitiren görevlilerin sayısı 92'ye yükseldi. Komisyon, 374 görevlinin de yorgunluğa bağlı rahatsızlıklar yaşadığını belirtti.

 

Seçimleri organize eden Genel Seçim Komisyonu (KPU), yaşamını yitiren sandık görevlilerinin ailelerine tazminat verilmesi için bu hafta Ekonomi Bakanlığından yetkililerle görüşme yapacaklarını açıkladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.