Sağlık’tan ‘bayram’ genelgesi

Sağlık Bakanlığınca 81 ilin sağlık müdürlüğüne gönderilen genelge ile bayram tatilinde artması muhtemel iş yükünü karşılayabilecek nitelik ve kapasitede acil servislerde gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Sağlık Yayın: 17 Temmuz 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 17.07.2021 09:30:07
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1628 okunma
Google News

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ilin il sağlık müdürlüklerine Bayram Tatilinde Sağlık Hizmetlerinin Sunumu başlıklı genelge gönderildi. Genelgede, Kurban Bayramı tatili süresince acil haller nedeniyle 112 acil ambulanslarına ve hastane acil servislerine müracaatlarda önemli ölçüde artışlar görülebileceğinden bu birimlerde yoğun iş yükü ile karşılaşılmasının muhtemel olacağı hatırlatıldı.

Açıklamada "Bu nedenle bakanlığımıza, üniversitelere ve özel sektöre ait sağlık tesislerinden acil sağlık hizmeti vermekle yükümlü olan sağlık tesisleri bünyesindeki acil servislerin, artması muhtemel olan bu iş hacmini karşılayabilecek nitelik ve kapasitede düzenlenmesi için gerekli tedbirlerin önceden alınması gerekmektedir" denildi.

 

ORGANİZASYONLAR ÖNCEDEN YAPILMALI

Genelgede, bayram tatili süresince tüm acil servislerin, ambulanslarla getirilen veya kendi imkanlarıyla gelen tüm vakaları karşılamak, kabul etmek ve gerekli tıbbi-cerrahi müdahaleleri zamanında ve etkin sağlamakla yükümlü olduğu hatırlatılarak, sorunsuz ve özenli sağlık hizmeti sunulabilmesi için yapılması gerekenler anlatıldı.

 

Bakanlığa bağlı sağlık kurum ve kuruluşları bünyesinde kurulu evde sağlık hizmet birimleri vasıtasıyla sunulan evde sağlık hizmetleri kapsamında; önceden planlanmış ev ziyaretleri, hastaların devam eden ilaç uygulaması, pansuman ve benzeri tıbbi bakım, tedavi ve işlemlerinin bayram tatiline isabet eden günlerde de aksatılmadan sürdürülmesi amacıyla ilgili birim sorumluları tarafından gerekli nöbet düzenlemelerinin yapılarak, evde sağlık hizmetlerinin devamının sağlanması istendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.