Ruhsatsız işyeri kalmayacak

Orhangazi Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından başlatılan e-Belediye hizmeti projesi kapsamında ruhsatsız işyeri kalmayacak.

Yayın: 17 Eylül 2019 - Salı - Güncelleme: 17.09.2019 14:53:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1330 okunma
Google News

Ruhsat ve Denetim müdürlüğü saha ekibi ilçe genelinde yaptıkları iş yeri ziyaretleri ile bilgilendirmelerde bulunuyor. Ruhsatsız iş yerlerine ruhsat başvuruları konusunda gerekli bilgi ve evraklar verilerek en kısa sürede ruhsat işlemlerinin tamamlanması konusunda uyarılarda bulunuyor. Orhangazi Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünden yapılan açıklamada Orhangazi genelinde 2700 iş yerinin ziyaret edildiği, yapılan tespitler sonrası ruhsat, ilan ve reklam vergileri konusunda da bilgilendirmelerde bulunulduğu ifade edildi.

 

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından 22 Nisan 2019 tarihinde başlatılan proje kapsamında tanıtılan e-ruhsat sistemi Orhangazi Belediyesi resmi web sitesi (www.orhangazi.bel.tr) adresi üzerinden hizmet veriyor. Online olarak yapılan müracaat sonrası gerekli evrakların tamamlanması ile onayla son buluyor. Böylece gereksiz zaman kayıpları ve gitgellerin de önüne geçilmiş oluyor. Sistem üzerinden yapılan müracaatlar ve kontroller sonrası ise işletme sahiplerine ruhsat düzenleniyor.

 

“Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın e-ruhsat döneminde artık ruhsatsız bir iş yeri kalmayacağını ve bu konuda ruhsat almanın kolay olacağını ifade etti.Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekiplerimiz bu çalışmalar sonucu ilçemiz genelinde ruhsatsız hiçbir iş yeri kalmaması konusunda gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladı. Ben inanıyorum ki ruhsatsız iş yeri sahipleri de üzerine düşen görevi de yerine getirecektir.Esnaflarımız artık işlemlerini yapmak için belediye gelmek zorunda kalmayacak,işlerini internet üzerinden web sistemiz aracılığı ile tamamlayacak ve en kısa süre içerisinde ruhsatlarını almış olacaktır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.