Putin'den tüm ülkelere terör uyarısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki teröre karşı mücadele başladıktan sonra bu ülkenin topraklarının yüzde 90'ının militanlardan arındırıldığını belirterek, "Tüm ülkeler tehlikede, bu yüzden çabaları birleştirmek lazım." uyarısında bulundu.

Dünya Yayın: 15 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 15.11.2019 08:57:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
818 okunma
Google News

Brezilya'daki BRICS Zirvesi'nin ardından basın toplantısında konuşan Putin, " Rusya, Şam'daki meşru hükümete destek yönünde aktif eylemleri başlattıktan sonra topraklarında neredeyse yüzde 90'ı teröristlerden özgürleştirildi" dedi.

 

Bu toprakların meşru hükümetin kontrolü altına alındığını kaydeden Rus lider, "İstediğimizi başardık" dedi.

 

Amaçlarının, Suriye'den Rusya'ya çok sayıda eğitilmiş ve deneyimli militanın geçmesini önlemek olduğunu söyleyen Putin, "Bu anlamda görevimizi yüzde 100 yerine getirdiğimizi iddia edemeyiz ama genel olarak evet, başardık. Suriye'de operasyon başlatırken önümüze koyduğumuz görevi yerine getirdik" ifadelerini kullandı.

 

"TÜM ÜLKELER TEHLİKEDE"

 

Sputnik'in haberine göre Tüm ülkelerin, militanların Suriye'den çıkarak onların topraklarına geçme riski ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Rusya Devlet Başkanı, "Bu özellikle Avrupa ülkeleri için geçerli. ABD için de böyle bir tehlike var. Tüm ülkeler tehlikede, bu yüzden çabaları birleştirmek lazım" diye ekledi.

 

ABD'nin Suriye'deki teröre karşı mücadeleye olan katkısına da değinen Putin, "Katkı var. Bunu kabul etmeli ve doğrudan söylemeliyiz. Başkan Trump'ın da katkısı var" ifadelerini kullandı.

 

Diğer yandan Putin, Rusya'nın Suriye'ye gelmeden önce uluslararası koalisyonun birkaç yıl boyunca 'yerinde saydığını' kaydetti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.