Piremir kapalı pazar yerine kavuşuyor

Sokak aralarında kurulan pazar yerlerinin yerine modern kapalı pazar alanları oluşturarak vatandaşların yüzünü güldüren Yıldırım Belediyesi, Piremir Mahallesi sakinlerinin modern ve sağlıklı koşullarda alışveriş yapacağı kapalı pazar yerinin inşasını tamamladı.

Yayın: 05 Eylül 2019 - Perşembe - Güncelleme: 05.09.2019 13:06:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2654 okunma
Google News

10 bin 516 metrekare alanda oluşturulan, 339 pazar tezgahı ve 150 araçlık otopark alanı bulunacak pazar alanında Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Refik Aksu ile incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, pazar kurulmadığı günlerde otopark olarak hizmet verecek tesisin bünyesinde ticaret alanları, kafeterya, zabıta güvenlik noktası, teknik birimler abdesthane ve mescit bulunacağını söyledi.       

 

YILDIRIM’A ARTI DEĞER

Kapalı pazar yerlerinin şehirlerin en önemli ortak kullanım alanlarından biri olduğunu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “İnsanlarımızın sosyal buluşma noktaları olan spor alanlarına, yeşil alanlara ve modern pazar yerlerine çalışmalarımızda büyük pay ayırıyoruz. Bu kapsamda Piremir Mahallemizde yapımını tamamladığımız kapalı pazar yerimizin çevre düzenlemesi de bittikten sonra çok nezih bir mekan olacak. Bölgedeki önemli bir ihtiyacı da karşılayacak olan pazar yerimiz başta Piremir Mahallesi olmak üzere bölgeye bir canlılık ve dinamizm de katacak.

 

‘YAPMAK KADAR KORUMAK DA ÖNEMLİ’

Yıldırımlı hemşehrilerimizin hijyenik koşullarda gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapabilmesi içinde önemli bir mekan olacak. Nasip olursa bu ay sonunda bitirmeyi ve Ekim ayından itibaren de güzel bir törenle burayı açmayı arzu ediyoruz. İnşallah ondan sonraki süreçte de buranın sağlıklı bir şekilde yaşaması ve devam etmesi için Zabıta Müdürlüğümüz başta olmak üzere diğer birimlerimizle beraber gayret edeceğiz. Ben fiziki bir mekanı yapmak kadar yaşatmanın da önemli olduğunu düşünüyorum. Mahalle sakinlerimiz ve pazarcı esnafımız buraya sahip çıkarsa bölgemiz için hayırlı bir hizmet olacak. Kapalı pazar yerinin bölge halkımıza ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.