Öz geçmişine yanlış bilgiler yazan kadına, 25 ay hapis cezası!

Avustralya'da, hükumette yüksek gelirli bir görev alabilmek için öz geçmiş bilgilerini yanlış dolduran kadın 25 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dünya Yayın: 06 Aralık 2019 - Cuma - Güncelleme: 06.12.2019 10:09:58
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1081 okunma
Google News

Avustralya'da yayın yapan ABC televizyon kanalının haberine göre, 45 yaşındaki Veronica Hilda Theriault, 2017 yılının Ağustos ayında, Başbakanlık Bilişim Kurulu Başkanı görevi için başvuruda bulundu. Ancak gönderdiği öz geçmişinde yanlış eğitim bilgileri ve iş tecrübelerine de yer veren Theriault, 25 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

Theriault, öz geçmişinde yer alan bilgilerin, daha önce beraber çalıştığı Best isimli bir kadına ait olduğunu açıkladı.

 

22 BİN DOLAR MAAŞ ALDI

 

İşe kabul edilen Theriault, yaklaşık 1 ay çalıştıktan sonra bilgilerinin yanlış olduğu ortaya çıktı. Avustralyalı kadın çalıştığı bir aylık sürenin karşılığı olarak 22 bin 500 ABD doları tutarında bir maaş aldı.

 

Dolandırıcılık, sahtekârlık ve kamu görevini kötüye kullanmakla suçlanan Theriault, suçunu itiraf etti.

 

Geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirilen duruşmada Avustralyalı kadın 25 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Theriault'un bir yıldan önce serbest bırakılmaması şartı koşuldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.