ÖSYM YKS 2019 cevap kağıtlarını erişime açtı

ÖSYM'den gelen son dakika habere göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) cevap kağıtları ve aday cevapları erişime açıldı. YÖK Atlas tercih robotu ise aşırı yoğunluktan çöktü.

Gündem Yayın: 17 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 17.07.2019 13:31:38
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
897 okunma
Google News

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği açıklama geldi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) cevap kağıtları ve aday cevapları ÖSYM'nin internet sitesinden erişime açıldı.

 

Sonuçların erişime açıldığını ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

 

ÖSYM tarafından 2019-YKS'ye yönelik değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte adaylar, sınav sonuçlarına söz konusu adresten TC kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecek.

 

YKS tercih robotu 
Yüksek Öğretim Kurulu YÖK her yıl olduğu gibi üniversite tercihi yapacak adaylara yardımcı olması için tercih robotunu da adayların erişimine açtı. Ancak aşırı yoğunluk sebebiyle Atlas tercih robotuna ulaşmakta sıkıntılar yaşanıyor. YÖK Atlas tercih robotu ile aldığınız puana göre giriş yapabileceğiniz üniversiteleri sıralayabiliyorsunuz. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.