KADINLARA SESLENİYORUM! NERDESİNİZ?

Gündem Yayın: 10 Eylül 2019 - Salı - Güncelleme: 10.09.2019 11:15:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1195 okunma
Google News

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan Diyarbakırlı annelerin HDP İl Binası'nın önünde başlattığı eyleme destek amacıyla cuma gecesi aralarında akademisyen, yazar, öğretmen ve doktorlardan oluşan 21 kişi "annelerleberaberiz.com" adlı internet sitesiyle bir bildiri yayımladılar.

 

Ve imzaya açtılar.

 

Amaç, yıllardır evlatları dağa kaldırılan annelere, PKK'ya "Artık yeter, size verecek çocuk yok!" isyanında bulundukları yerden destek verip 'yanınızdayız' diyerek 40 yıldır, hem Türk hem de Kürt anasını ağlatan bu terör örgütüne, güvenlik güçlerinin operasyonlarının dışında toplumsal baskı ile de karşılık vermek.

 

Cumartesi günü bildiriye ben de imza attım. Bir anda binlerce kişinin imzaladığı bu bildiriye dün internet sitesinden baktığımda gördüm ki, kadınlardan çok erkekler bu bildiriye imza atmış.

 

Bildiriye destek çıkan kadınların içinde de ev hanımları ve öğrenciler çoğunlukta. Yazık ki iş kadınlarını, akademisyenleri ve tabii ki sanatçıları pek göremedim!

 

Şimdi buradan başta Bursa'daki kadınlar, anneler olmak üzere çağrıda bulunuyorum.

 

"Diyarbakır'daki annelerin çığlığına sessiz kalmayalım"

 

Susmayalım.

 

Bursa'daki iş kadınları size sesleniyorum.

Nerdesiniz?

 

Sivil toplum örgütlerindeki kadınlara sesleniyorum.

Nerdesiniz?

 

Çalışan, işçi kadınlara sesleniyorum.

Nerdesiniz?

 

Kadın öğretmenlere, kadın doktorlara, kadın esnafa, kadın memurlara sesleniyorum.

Nerdesiniz?

 

 YA SANATÇILAR?

Ülke gündemiyle alakalı, hele hele iktidar partisine yönelik en küçük bir olumsuzlukta mangalda kül bırakmayan sanatçılarımız maalesef şehit analarında olduğu gibi Diyarbakır'daki annelerin de çığlığına sessiz kalmakta direniyorlar.

 

Bu eylemle eş zamanlı olarak cuma günü bir rap sanatçısı, ülke gündeminden her konuya eleştirel bakış açısıyla yaklaşan ve sanatçıların seslendirdiği 15 dakikalık bir parçayı paylaşıma sundu. Çok kısa sürede "susmayalım" adlı parça 4,5 milyon izlenme rekoruna ulaştı.

 

Da...

 

Soruyorum!

 

Hükümetin politikalarına yönelik toplumsal algı oluşturma amaçlı bu paylaşıma destek veren sanatçılar, aydınlar, yazarçizer takımı neden bu annelerin yanında değilsiniz?

 

Diyarbakır, Van ve Mardin'e kayyum atandı diye 'bu ülkede demokrasi yok' diyen kesim nerdesiniz?

 

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen ceza nedeniyle twitter'i bombardımana tutanlar nerdesiniz?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.