Ezhel'in o parçası Youtube listelerinden kaldırıldı..

Rapçi Ezhel'in Youtube'ta sabaha karşı yayımlanan 'Olay' şarkısı trend listesinden çıkarıldı.

Yaşam Yayın: 06 Eylül 2019 - Cuma - Güncelleme: 06.09.2019 14:50:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3350 okunma
Google News

YouTube'da sabah karşı yayımlanan iki rap şarkısı sosyal medya gündemine bomba gibi düştü. Ezhel'in 'Olay' şarkısı ve Şanışer'in 'Susamam' adlı şarkıları büyük ses getirmişti. Ezhel'in kısa sürede milyonlarca kişi tarafından dinlenerek trend listesine giren 'Olay' şarkısı ve klibi YouTube trend listesinden kaldırıldı.

 

YouTube'un trendler listesinde ikinci sırada yer alan Ezhel'in 'Olay' adlı şarkısı bir süre sonra listeden tamamen yok oldu. Söz konusu klibin YouTube tarafından kaldırıldığı iddia edilirken, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı duruma tepki gösterdi. 

 

Kısa sürede 1 milyonu aşarak binlerce dinleyiciye ulaşan 'Olay' şarkısı, 10 Ekim Ankara Katliamı, Gezi Direnişi, 15 Temmuz Darbe Girişimi gibi Türkiye gündemini sarsan konuları işliyor. 

 

Öte yandan, yine sabaha karşı YouTube'a yüklenen Şanışer'in 'Susamam' isimli şarkısı da oldukça ses getirdi. Şanışer, bu şarkısında 17 dostu ile beraber çalıştı. 

 

Fuat, Ados, Hayki, Server Uraz, Beta, Tahribad-ı İsyan, Sokrat St, Ozbi, Deniz Tekin, Sehabe, Yeis Sensura, Aspova, Defkhan, Aga B, Mirac, Mert Şenel ve Kamufle'nin yer aldığı şarkıda farklı konu başlıklarıyla Türkiye gündemindeki meseleler; adalet, özgürlük, eğitim, kadına yönelik şiddet, hayvana yönelik şiddet, kentleşme gibi konular işleniyor.

 

Deniz Tekin, şarkı söylediği anlarda ise Emine Bulut'un ölmeden önceki sesleri yer alıyor.

 

Peki, 'Olay' şarkısı YouTube trend listesinden kaldırılan Ezhel kimdir?

Sahne adı Ezhel olan Ömer Sercan İpekçioğlu 1 temmuz 1990 yılında Ankara’da doğdu. İlk albümünü 2017 yılında çıkarmıştır. Müziğinin türünü “Anatolian Urban Core/Hip-Hop/Reggae-Dub/Trap” olarak tanımlayan rapçi geniş kitlelere sosyal medya ile ulaşmıştır. Kısa sürede milyonlara kendini dinletmeye başlayan genç rapçi şarkılarında Ankara’da yaşadığı mahalle kültürünü yansıtıyor.

 

Geleneksel kültürle evrensel bir kalite yakalayan Ezhel, küçük yaştan itibaren rap müzikle ilgilenmeye başladı. Rap'in yanında Reggae tarzı müzik yapmaktadır. Ezhel, Gitar, piyano, ney, def ve darbuka çalabilmektedir.

 

Ezhel, 2008 yılında Keişan ile birlikte yaptığı seri ile adını duyurdu. 2011 yılında Kamufle, Red, Anıl Piyancı, Keişan, Grogi, İndigo, Nomad ile birlikte yaptığı Sekiz adlı şarkısıyla daha geniş kitlelere ulaşmıştır.

 

Türkçe rap’in önemli isimleriyle çalıştıktan sonra 2011 yılında Funk'd up, Dj Suppa ve Aga B ile VooDoo Records'u kurdu.

 

Hiphoplife tarafından desteklenen Freestyle King 2 yarışmasında 16 yarışmacı arasında 1. olmuştur.

 

Son olarak yine Hiphoplife tarafından desteklenen Organize Oluyoruz vol. 2 albümüne “Yaprak Düşerse” şarkısı ile katkıda bulunmuştur.

 

2018 Mayıs ayında Ezhel hakkında açılan davada ünlü rapçi “uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirme” suçlamasıyla hakkında 10 yıla kadar hapsi istenmiş ilk duruşmada beraat etmişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.