14 milyar TL'lik 5 projeye teşvik verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 5 büyük yatırıma 14 milyar TL devlet yardımı verilmesi kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı. Projelerde 3 bin kişilik istihdam sağlanması bekleniyor.

Gündem Yayın: 05 Eylül 2019 - Perşembe - Güncelleme: 05.09.2019 10:35:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1142 okunma
Google News

Proje Bazlı Teşvik Sistemi'ne dahil olacak 5 büyük yatırım belli oldu. 5 proje için yatırım tutarı 14 milyar TL olarak belirlendi. Yatırımların dış ticaret açığına 1.4 milyar dolarlık katkıda bulunması bekleniyor.

 

Teşvikten yararlanan firmalar

Proje bazlı teşvikten yararlanan yatırımlar arasında; Adana'da Ceyhan Polipropilen AŞ tarafından gerçekleştirilecek 8.2 milyar lira sabit yatırım tutarlı polipropilen üretim tesisi, Ankara'da Kalyon Güneş Teknolojileri AŞ tarafından gerçekleştirilecek 1.99 milyar lira sabit yatırım tutarlı güneş paneli üretim tesisi, Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından gerçekleştirilecek 1.4 milyar TL sabit yatırım tutarı rüzgâr tüneli tesisi bulunuyor.

 

İHA ve sistemleri üretim tesisi

Teşvikten yararlanacak projeler arasında ayrıca Bursa'da Asil Çelik AŞ tarafından gerçekleştirilecek toplam sabit yatırım tutarı 852 milyon TL olan makine, otomotiv, ulaştırma ve enerji sektörlerine yönelik yüksek vasıflı çeliklerden ve süper alaşımlı malzemelerden dövme ürünleri üretimi tesisi ile İstanbul'da Baykar Makina Sanayi AŞ tarafından gerçekleştirilecek 600 milyon lira sabit yatırım tutarlı insansız hava aracı (İHA) ve sistemleri üretim tesisi bulunuyor.

 

Proje Bazlı Teşvik Sistemi ile bugüne kadar savunma sanayi teknolojileri, tıbbi cihaz sağlık teknolojileri, petro-kimya ve entegre metalürji yatırımı alanlarında 40 milyar TL tutarında 19 proje için destek kararı alındı.

 

3 bin kişilik istihdam 

Teşvikten yararlanacak yatırımlar sayesinde, 3 bin kişilik istihdam sağlanması bekleniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.