Eski ve yeni isimler yarın buluşuyor!

Gündem Yayın: 22 Ağustos 2019 - Perşembe - Güncelleme: 22.08.2019 10:30:57
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
965 okunma
Google News

2002'den bu yana tek başına iktidarda olma başarısı gösteren AK Parti  14 Ağustos tarihinde 18.yılını doldurdu.Kurban Bayramı haftasına denk gelmesi nedeniyle  partinin doğum günü kutlaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile parti genel başkan yardımcılarının yaptığı  günün anlam ve önemini belirten açıklamalarıyla geçiştirildi.

 

Asıl kutlama yarın. Yani 23 Ağustos Cuma günü yapılacak.

 

Ak Parti Genel Merkezi bu gün için bin kişilik bir davetli topluluğuna hitap eden özel bir program hazırladı.

 

Parti Genel Merkezi'nde önce AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık yapacağı MKYK Toplantısı var.  Toplantıda öncelikli olarak dün Kabine Toplantısı'na damgasını vuran ve Türkiye gündeminde yer alan 3 başlık değerlendirilecek.

 

Bunlar;

 

Pazartesi sabahı İç İşleri Bakanlığı tarafından görevden alınan 3 HDP'li belediye başkanının yerlerine kayyum atanması, Türkiye'nin pek çok bölgesinde peş peşe çıkan ve son olarak İzmir ile Muğla'da 2 gün de ancak söndürülebilen orman yangınları ve Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge.

 

Ardından AK Parti'nin Eylül ve Ekim aylarında startını vermeyi planladığı kongre süreci  ele alınacak.

 

MKYK Toplantısının bitimiyle beraber kutlama programına geçilecek.

 

Bunun için partinin 18 yıl önce kurucular kurulunda yer alan isimlerle beraber, geçmiş dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları ile mevcut milletvekilleri, 81 ilin il başkanı, kadın ve gençlik kolları başkanları, büyükşehir ve il belediye başkanları Ankara'ya davet edildi.

 

Bu kapsamda Bursa'dan da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Başkanı Ayhan Salman, kadın ve gençlik kolu başkanları, milletvekilleri, eski il başkanları ve  eski milletvekilleri Ankara'ya gidecekler içinde bulunuyor.

 

KONGRELERE MEVCUT BAŞKANLARLA MI GİDİLECEK?

 

31 Mart seçimlerinden sonra kabine ve parti üst yönetimi başta olmak üzere teşkilatlanma, politika ve söylem değişimlerinin sinyalini "sandıktan çıkan mesajı aldık" diye veren Cumhurbaşkanı  Erdoğan düğmeye Eyül ayıyla beraber basmaya hazırlanıyor.

 

Parti üst yönetiminden gelen bilgilere göre önce kongre takvimi belirlenecek. Eylül ayı başında açıklanması beklenen takvim gereği, Ekim ayıyla beraber delege seçimlerinin yapılacağı, Kasım ayında belde ile kadın ve gençlik ilçe kongrelerinin başlayacağı, Aralık ayında ilçe kongrelerinin  tamamlanacağı ve Ocak-Şubat aylarında da il kongrelerinin yapılacağı ifade ediliyor.

 

 Büyük kongre için ise 2020'nin Nisan ve Mayıs ayı işaret ediliyor.

 

Denilen o ki;

 

2017'nin sonbaharında  yenilenme ve değişim adı altında başlayan kongre sürecinde  pek çok ilde  mevcut başkan ve yönetimler görevden alınarak yerlerine yeni atamalar yapılmış ve kongrelere bu atama başkan ve yönetimlerle gidilmişti. Haklı olarak ortaya kırgınlık ve küslükler çıkmıştı.

 

Bu dönemde ise yeni parti kurulma süreçlerini de dikkate alan AK Parti Genel Merkezi bir önceki süreçte yaşanan görevden almalar yerine mevcut yönetimlerle kongreye giderek, kongrelerde değişim ve yenilenmeyi  esas almayı hedefliyor.

 

İlk etapta 31 Mart yerel seçimlerinde başarısız olan il ve ilçelerde ilçe başkanları ile yönetimleri  değiştirilerek, eski  isimlere de bu dönemde yönetimlerde yer verilmesi bekleniyor. Bir de  kongrelerde hem parti teşkilatında hem de belediyede görev alanların, eskiden olduğu gibi yeni kurulacak yönetimlerde görev almaması kuralına dikkat edilecek.

 

Zira  AK Parti yeni sürecin ana temasını "gelenek, vefa ve yenilik" olarak belirledi.

 

Tabii bunun aşağıdaki yansıması önemli. Bakalım Bursa'da da bu tema nasıl şekillenecek?

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.