Babacan'ın partisinin Bursa ayağında kimler var?

Siyaset Yayın: 11 Temmuz 2019 - Perşembe - Güncelleme: 11.07.2019 10:55:21
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3082 okunma
Google News

Ali Babacan hafta başında, "Türkiye'nin bugünü ve geleceği için yeni çalışma başlatmak kaçınılmaz hale gelmiştir" diyerek istifa edince yeni parti kurma sürecini de resmen başlatmış oldu.

 

Artık tüm gözler onda.

 

-Partiyi ne zaman kuracak?

 

-Partinin adı ve logosu ne olacak? (Dün Gazeteci Nagehan Alçı, Özgürlük ve Hukuk Partisi ya da Huzur Partisi olma ihtimalinin yüksekliğini yazdı)

 

-A takımında kimler yer alacak?

 

-Politikaları ve söylemleri ne olacak?

 

-Siyasi temsilde merkezin sağında mı solunda mı yer alacak? Yoksa merkezin tam odağında mı olacak?

 

-TBMM'de grup kuracak milletvekilli sayısına erişecek mi?

 

-AK Parti'den kaç milletvekili gidecek?

 

-İl ve ilçe teşkilatlanması nasıl şekillenecek?

Siyasi çevrelerin içinde olduğumuz için Bursa'da da hem AK Parti camiasından hem de toplumun pek çok kesiminden bu ve buna benzer sorular yöneltiliyor.

 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteklediği bilinen Ali Babacan'ın yeni kuracağı partisinin A takımında TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, Sadullah Ergin, Beşir Atalay, Hüseyin Çelik ve Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç gibi isimlerin bulunduğu kulislerde zaten uzun zamandır konuşuluyordu.


Peki, Bursa'da partinin kuruculuğunu kimler üstlenecek? İl ve ilçe başkanları kim olacak?

İşte son birkaç gündür Bursa'da en çok bu konu üzerinde kafa yoruluyor.

                                 ******                           *******                       *******

Açıkçası bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.

 

Parti içinden bazı eski il başkanları ve belediye başkanlarının adını duyuyoruz, kulislerde telaffuz ediliyor. Ama tam doğrulatamadığım için "Şu şu Bursa teşkilatlanmasının liderliğini yapıyor" diyecek bilgi ve doğru duyuma sahip değilim.

 

Ancak kulağıma gelen bazı isimler içinde şunu da gayet iyi biliyorum ki bazıları tamamen parti içindeki küskünlüklerden veya yönetimlerin dışlamasından kaynaklı yakıştırma.

 

 Bir de bildiğim "Ali Babacan ve ekibinin Bursa'da geçen aylar içinde AK Parti'nin eski isimlerinden ve iş dünyasından belli isimlerle bir araya gelerek siyasi durum değerlendirmesinde bulunduğu."

 

Partiden kimler gider, kimler destekler, hangi iş dünyasından ve STK'lardan tanınmış veya tanınmamış  yeni isimler partiye katılır?..

 

Bu soruların cevabını almak için biraz daha beklememiz gerekiyor...

 

 ÖZELLEŞTİRİLDİ, YENİLENDİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, mali müşavir olduğu ve özel sektörden de tecrübesi bulunduğu için tam bir hesap adamı. Belediyeye mali anlamda yük olan şirketleri ve işletmeleri özelleştiriyor. Bunlardan biri de Kocaahmet Katlı Otoparkı. Tarihi Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nun hemen altında yer alan kent merkezindeki en eski otoparklardan biri olarak bilinen Kocaahmet Katlı Otoparkı, tam bir yıl önce Kutlucan Holding tarafından satın alındı.

 

Eski halini biliyorum, tam bir döküntü durumundaydı. 400 araç kapasiteli otoparkın katları boyanmış, aydınlatmaları tam donanımlı hale getirilmiş, tuvaletleri ve asansörleri yeniden elden geçirilmiş, güvenliği ve personeli kurumsal olarak güçlendirilmiş. Plaka okumalı bilgisayar sistemine geçilerek, modern bir işletmeye dönüştürülmüş.

 

Dün, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın katılımı ile küçük ve sade bir törenle açıldı. Başkan Aktaş, Kutlucan Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan ile holdingin yatırımdan sorumlu üyesi Fatih Kutlucan'dan yenilenme hakkında bilgi alırken "Bizim için burası sıkıntılıydı. Özelleştirdik, rahat ettik" cümlesini kullandı. Fatih Kutlucan da buradaki yenilenme çalışmalarının çevre düzenlemesiyle beraber devam edeceğini söyledi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.