İLK AKLA GELEN 'SABOTAJ' OLDU!

Gündem Yayın: 09 Temmuz 2019 - Salı - Güncelleme: 09.07.2019 10:58:25
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1208 okunma
Google News

ABD'nin darbe girişimlerine maruz kalan Venezuela'da sık sık ve uzun süreli elektrik kesintileri yaşanıyor. En son bildiğim tam bir hafta elektrik verilmemiş ve yaşam adeta durmuştu. Pek çok mağaza ve dükkân yağmalanmış, iç kargaşa yaşanmıştı.

 

Açıkçası dün öğle saatlerinde Bursa'nın il sınırları içinde, her bir yerde aynı anda elektriklerin kesilmesi ve tam 4 saat elektrik verilmemesi ilk etapta genelimizin aklına "sabotaj mı?" sorusunu getirdi.

 

Öyle ya, artık günümüzde bu tür siber saldırılarla bir kentin, ülkenin anında yaşamını felce uğratmak çok kolay bir durum. Millet olarak peş peşe yaşadığımız darbe girişimleri, finans saldırıları, ABD'nin S-400 kaynaklı ambargo beklentisinden dolayı paranoyak olduğumuz gerçeği de ortada olduğuna göre...

 

Çünkü elektriklerin bir anda habersiz kesilmesi Bursa'da hayatı adeta felce uğrattı. Sanayi bölgesinde de yaşanan kesinti nedeniyle fabrikalar çalışmadı, metro hattı hizmet dışı kaldı, vagonlardaki yolcular belediye görevlilerince tahliye edildi. İstasyonlar, duraklar karardı.

 

Sonradan UEDAŞ'ın açıklamasından öğrendik ki ana trafo merkezinde meydana gelen arıza nedeniyle kesinti yaşanmış. Hemen hemen 4 saatlik kesinti bile kentlinin normal yaşantısını durdurmaya yetti. Allah korusun, ya bu kesinti 12 saat, 24 saat sürse idi, ne yapardık! Her işletmenin, evin devreye girecek jeneratörü yok ki...

 

Demek ki böyle kriz zamanlarında mevcut bir B ve C planımız bulunmuyormuş!

Yerel ve merkezi idareye önemle duyurulur...

 

YENİ PARTİ İÇİN İLK RESMİ ADIM ATILDI

Merkezde 4 eğilimi içinde bulunduran yeni bir parti kuracağı iddia edilen Ali Babacan cephesinde dün önemli bir gelişme yaşandı ve Babacan 2002'den bu yana üyesi bulunduğu AK Parti'den istifa etti.

 

Aslında istifası hiç de sürpriz olmadı diyebiliriz. Çünkü uzun süredir politikalarından tutun da üst yönetimdeki isimlere kadar yeni kuracağı parti hakkında pek çok söylentiler siyasi kulislerde dillendiriliyordu.

 

Babacan istifasının gerekçesi için şu açıklamayı yaptı:
"Son yıllarda ise pek çok alanda yapılan uygulamalar ile inandığım ilke, değer ve fikirler arasında derin farklılıklar oluştu. Aklen ve kalben bir ayrışma yaşadım."

 

İstifa açıklamasında yeni kuracağı partisi için de ilk defa konuştu:

"Türkiye'nin bugünü ve geleceği için yeni bir çalışma başlatmak kaçınılmaz hale gelmiştir. Ben ve pek çok arkadaşım, böyle bir çalışma için büyük ve tarihi bir sorumluluk hissetmekteyiz. Bu süreçte aynı ahlâki ve toplumsal sorumluluğu hisseden çok sayıda insanla tanışmış olmak da bizim için çok sevindirici olmuştur.

 

Devamında da yeni partinin ilke çerçevesini çizmesi dikkat çekti:

"Hepimizin amacı ülkemizin itibarını yükseltmek, halkımızın refah ve mutluluğunu artırmak, Türkiye'yi hak ettiği güzel bir geleceğe ulaştırmaktır. İnsan hakları, özgürlükler, ileri demokrasi ve hukukun üstünlüğü vazgeçilmez ilkelerimizdir."

 

GECE YARISI ATAMA YAPILDI

Siyasette ve devlet kademesinde "zaman mefhumu yoktur" diye boşuna söylenmiyor.

Nitekim Ali Babacan'ın istifasından hemen hemen 12 saat kadar önce yani gece saat 13.15 sıralarında Adalet Bakanı Abdullah Gül'ün twitter paylaşımı bir anda AK Parti ve bürokrasi cephesinde dalgalanmalara yol açtı.

 

Bakan Gül; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bursa eski Milletvekili Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz ve Uğurhan Kuş'un, Adalet Bakanlığı'na Bakan Yardımcısı olarak atandığını duyurdu.

 

Bu üç atama siyasi kulislerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partinin içinde bulunduğu iktidar yorgunluğu ve sarhoşluğu ile parçalanma riskine karşı 2002 ruhuna dönmesi anlamında başlattığı eski isimleri kucaklama operasyonunun bir parçası olarak algılandı.

 

Bu tür yeni atamaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği söylentileri mevcut.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.