AK Parti kurmay ekibi Şehir Hastanesi'ni gezdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleriyle Bursa'ya kazandırılan Bursa Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor.

Yayın: 28 Mayıs 2019 - Salı - Güncelleme: 28.05.2019 10:25:44
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2177 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimleriyle Bursa'ya kazandırılan Bursa Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor. Hastanenin yapımında katkısı bulunan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, partinin kurmay ekibini toplayarak pazar günü hastaneye çıkarma yaptı. Beraberinde İl Başkanı Ayhan Salman, milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin, Atilla Ödünç, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve il yöneticileri ile hastaneyi ziyaret eden AK Parti kurmay ekibini kapıda İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ve ekibi karşıladı.

 

Çavuşoğlu başkanlığındaki ekibe ilk olarak Sağlık Müdürü Özcan Akan tarafından brifing verildi. Ardından hep beraber hastaneyi gezip incelemelerde bulundular.

 

Ziyaret sonrası Hakan Çavuşoğlu ile görüştüm. Hastanenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "hayalim" diyerek Bursa'ya kazandırdığı ve başından sonuna kadar titizlikle yakından takip ettiği büyük bir yatırım olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Sadece Bursa'nın değil, 5,5 milyon insana hizmet edecek kapasitede ki bölge hastanemiz tamamlanmak üzere. Büyük olasılıkla haziran sonu, temmuz başı açılışını yapacağız. Arkadaşlarla son halini bir görelim, eksiği falan var mı bakalım istedik" dedi.

 

 Çavuşoğlu "Dev bir sağlık kompleksi. 6 hastane bünyesinde hizmet verecek. 1355 yatak kapasiteli. Bu hastane ile kentimizde sağlık yerleşkesi 2 aksa ayrılmış olacak. Biri doğuda Yüksek İhtisas, İnegöl ve İznik hastaneleri, diğeri de batıda Dörtçelik ile Şehir Hastanesi. Göğüs Hastanesi, Zübeydehanım Hastanesi buraya taşınacak. Devlet Hastanesi'nin Onkoloji Servisi'nin büyük bölümü ve diğer bölümleri de. İleri derecede hizmet verecek dünya standartlarında mükemmel bir yatırım oldu." dedikten sonra da bayram bitiminde bilgilendirilmeleri amacıyla önce sağlık personeli, ardından basın mensupları için program yapılacağını ve halka da açık olacağını söyledi. Çelik ve beraberindeki ekip, hastanenin bahçesini scooter'la gezerken de renkli görüntüler oluşturdu.

 

Faruk Çelik'e de İstanbul için görev emri çıktı!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adeta kamp kurduğu İstanbul seçimleri için hemşehri dernekleri kritik özellikte. Anadolu'dan İstanbul'a göç veren illerin milletvekilleri için de program yazıldığı İstanbul'da Bursa'dan görevlendirilenlerin başında Müfit Aydın geliyor. Doğu kökenli seçmenin yoğun olduğu bölgelerde ev ev gezen Aydın'dan sonra TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da İstanbul'daki Rumeli kökenli STK'larla buluşup, seçimlerin önemini anlattı.

 

Şimdi de Devlet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapan Faruk Çelik İstanbul'a çağrıldı. Çelik, AK Parti Genel Merkezi tarafından hazırlanan programlarda hafta içi Bursa, Urfa ve Artvin kökenli hemşehrileriyle buluşacak.

 

Aslında o İstanbul seçimlerine partisi tarafından görev emri çıkarılmadan çok önce başladı. Hafta sonu İstanbul'da Artvinli hemşehrilerinin özel daveti ile bir araya gelerek iftar programına katıldı. Burada Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım'a oy isteyen Çelik, önce sistem değişikliğini anlattı.

 

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedir? Nasıl işleyecek? Kurumları kurumsal olarak nasıl, ne şekil alacak henüz tam anlamıyla oluşmadı. Daha işin başındayız. Parlamenter sistem, 50-60 yıllık bir sürü noksanlarından bahsediyoruz. Bu sistem bir yıllık bir sistem. Ne olacağı noktasında çok büyük tartışmaların yaşanması bu sistemin kökleşmesi, yerleşmesi, oturması açısından çok büyük sıkıntıları beraberinde getirir."

 

Ardından sözü İstanbul'un kaybedilmesi durumunda yaşanacak tartışmalara getirdi:

 

"Yeniden başka şeylere dönüş gibi nereye dönüşü olmayan tablolarla bizi karşı karşıya getirebilir. İstanbul ticaret merkezi, Türkiye'ye yön veren şehir, İstanbul birçok ülkenin örnek aldığı şehir. Böyle özelliği olan şehir için bu seçimler Türkiye açısından da önem arz ediyor"

 

Çelik Artvinli hemşehri derneklerinin iftar buluşmasında konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

 

"AK Parti iktidarının hizmetlerini anlatmaya gerek yok, herkes biliyor. 'bu açıdan bakarak kararınızı verin' diyeceğim veya 'versin İstanbullular' diyeceğim, diyelim ki 'siz zaten hizmet ekibisiniz yapmak zorundasınız' diyeceksiniz. O halde ben bu akşam diyorum ki, İstanbul için söyleyecek şey şu. Yeni sistemin inşası için kararınızı verin."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.