Yıldırım'da engeller aşılmaya devam ediyor...

Yıldırım Belediyesi, Hacı Mehmet Zorlu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi paydaşlığında, Nefes ve Terapi Uzmanı Dr. Canan Süleymanoğlu tarafından engelli bireylere yönelik ‘Nefesle Yaşam’ konulu seminer düzenlendi.

Yayın: 27 Mayıs 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 27.05.2019 10:28:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2943 okunma
Google News

 

Hacı Mehmet Zorlu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Mert Vahit Arslan, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, engelli öğrenciler, öğretmenleri ile çok sayıda veli katıldı. Engelli öğrencilerin ve öğretmenlerinin yaşamdan zevk alma ve duygu durumunu geliştirmesinin doğru nefes alma teknikleriyle mümkün olduğunu dile getiren Dr. Canan Süleymanoğlu, öğrencilerin ve öğretmenlerin acil koşullarla ve stresli durumlarla nasıl başaçıkmaları gerektiği, nefesin yaşamdaki yeri ve önemi gibi konularla ilgili bilgiler verdi. Karşılaşılan birçok sorun ve güçlüğün doğru nefes alışverişiyle kontrol altına alınabileceğini belirten Dr. Süleymanoğlu’nun slaytlarla desteklediği sunumunun yanı sıra katılımcılarla uygulamalı olarak paylaştığı terapi yöntemleri de büyük ilgi gördü. Seminerin ardından ise Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanları, çocukların kimyasal ürünlerin zararlarından uzak rahatça oynayabilmeleri için mevsim sebze ve meyvelerinden organik boya elde edip, engelli öğrencilerle boyama yaptı. Otistik ve down sendromlu çocukların zaman zaman boyaları tadabildiklerini ancak sebze ve meyvelerden üretilen boyaların çocuklar için risk taşımadığını belirten yetkililer, organik boyalar ile çocukların doku, koku ve tat duyularını da zenginleştirdiklerini bildirdi.    

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.