Fiyatları düştü..

Türkiye'nin önemli patates üretim merkezlerinden İzmir'in Ödemiş ilçesindeki hasat, fiyatların düşmesinde etkili oldu. Kaynak: Patatesin fiyatı hasatla düştü

Ekonomi Yayın: 18 Mayıs 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 18.05.2019 14:32:04
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
1332 okunma
Google News

Ödemiş'te 10 gün önce başlayan patates hasadı sürüyor. Geçen seneye göre hem verimi hem de kalitesi artan patates, üreticisini memnun ediyor. 

Verimin fazla olması pazardaki patates fiyatlarının da düşmesine sebep oluyor. Üretici Uğur Uşarer, geçen sezon patates fiyatlarındaki artışın sebebinin üretim azlığı ve iklim koşulları olduğunu söyledi. 

Bunun yanında bazı bölgelerde patateslerde hastalık görüldüğünü hatırlatan Uşarer, bu yıl ise üretimin ve verimin sevindirici olduğunu kaydetti.

Ödemiş'te yaklaşık 70 bin dekar alanda patates üretiminin yapıldığına işaret eden Uşarer, ‘'Verimin ve kalitenin yanında fiyatlar da yerine geldi. Şu anda 2,5 liradan satıyoruz. Bu tarladan çıkış fiyatı'' dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.