Sertaslan, Alinur Başkan için ne dedi?

Gemlik sahil şeridi olmasına rağmen seçim haritasında rengi 1999'dan beri hep sarı idi. Hatta AK Parti'nin 2001'de kurulduğu dönemde, Bursa'dan Fazilet Parti'li belediye başkanlarının yönetiminde olan İnegöl Belediyesi ile Gemlik Belediyesi, Türkiye ölçeğinde ilk destek veren belediye oldular.

Siyaset Yayın: 14 Mayıs 2019 - Salı - Güncelleme: 14.05.2019 10:07:34
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1299 okunma
Google News

Gemlik sahil şeridi olmasına rağmen seçim haritasında rengi 1999'dan beri hep sarı idi. Hatta AK Parti'nin 2001'de kurulduğu dönemde, Bursa'dan Fazilet Parti'li belediye başkanlarının yönetiminde olan İnegöl Belediyesi ile Gemlik Belediyesi, Türkiye ölçeğinde ilk destek veren belediye oldular.

2009'da  belediye el değiştirdi.

AK Parti'li Başkan Mehmet Turgut, görevi CHP'li Mehmet Fatih Güler'e verdi. Ancak Güler makamında bir yıl kalabildi. Çünkü yolsuzluk iddiaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı ve belediye meclisi içinden yapılan seçimle makam yine bir yıllık aradan sonra AK Parti'li Refik Yılmaz'a geçti. Refik Başkan 2014'te seçilmiş belediye başkanı olarak koltuğa bu sefer daha güçlü oturdu.

Oturdu oturmasına ama en güçlü olduğu dönemde, zemin etütleri riskli olan bölgeyi daha sağlam olan tepelere taşımaya kalktığı anda tüm dikkatleri ve şimşekleri üzerine çekti. Enerjisini buraya akıttığı için, kendini de tam anlamıyla ilçe sakinlerine, parti teşkilatına ve Bursa'ya anlatamadı. Seçim dönemi geldiğinde de partisindeki yönetim değişikliklerinin verdiği kadrolaşma ve aday tercihi nedeniyle yeniden aday gösterilmedi.

Ve yerine aday gösterilen isim açıklandığında ise Gemlik Belediyesi artık AK Parti açısından çoktan kaybedilmiş bir sahil şeridi idi.

                             *******                   *******                           *******

Nitekim CHP, Mehmet Uğur Sertaslan'la beraber belediyeyi çok rahat kazandı. Sertaslan Gemlik'le bütünleşmiş bir isim. İl Genel Meclisi üyeliğinden tanırım. Enerjik ve üretken birisi. Seçim dönemi projelerini açıkladığı toplantıya katıldığımda da bu sütunlarda yazmıştım.

"Gemlik'in var olan deniz, zeytin ve tarihi zenginliğini yeniden keşfetmeye gerek yok. Bu üç değeri halkla buluşturabilirse, Gemlik yeniden Marmara'nın incisi olur"

Bunun için öyle çok fazla oturup uçuk kaçık, maliyeti yüksek projeler üretmeye hiç gerek yok. Kaldı ki, Sertaslan, projelerine de iyi çalışmış, her birinin ayağı yere basıyor. Çünkü pek çoğunu İstanbul ve Eskişehir belediyelerindeki başarılı örneklerden uyarlamış.

                             *******                       *******                            *******

Başkan Sertaslan'ın, halk tarafından kabul gördüğünün en önemli göstergesi tabii ki sandık dışında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları idi. Sosyal medyadan da takip ettim, orada oturan tanıdıklar vasıtasıyla da bilgilendim.

Müthiş bir vatandaş katılımıyla çocukların tam anlamıyla bayram tadında kutladıkları renkli gösterilere imza atmış. Gemlik sahil şeridi uzun yıllar sonra ilk defa böyle çocuk sesleriyle çınlamış.

Cuma günü YeniDönem gazetesi yazar kadrosu olarak kendisini ziyaret ettik. Dedim ya, müthiş enerjik. Karşımızda takım elbiseli, kravatlı belediye başkanı beklerken, kot pantolon, tişört üstüne kollarını yarıya kadar sıvamış spor ceketli, spor ayakkabılı biri çıktı.

Bu kıyafet bile Gemlik Belediyesi için hiç de alışık olmayan bir başkan tarzı. Dikkat ettim, çevresindeki çalışanların profili de değişmiş.

Dedi ki:

"Ben makam adamı değil, görev adamıyım. Burada takım elbiseyi çekip bütün gün koltukta oturursam solar giderim. Sokaklarda olmam, halkın arasında olmam lazım. Ben o zaman onların derdini dinler, halinden anlarım."

Başkan Sertaslan'la bir önceki belediye yönetiminin yaptığı TOKİ konutlarını, diğer çalışmaların nasıl değerlendirileceğini ve önümüzdeki yeni projelerini konuştuk.

CHP'li belediye başkanı olarak, Büyükşehir ve genel iktidardan nasıl katkı alacağını sorduk.

Neticede Büyükşehir desteği olmazsa olmaz... O da bunun farkında. Yerelde uyumun sağlanması taraftarı. 

Gayet kendinden emin "Ben kavgacı değil, uyumlu ve hoşgörülü biriyim" derken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın kulağını çınlattı:

"Hayri abi gibi kavgacı değilim" dedi gülerek. Ardından da "Derdimi anlatır, desteğimi isterim. Neticede bana oy verenler Büyükşehir için Alinur Aktaş'a da oy verdiler. Genel seçimlerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'ye oy vermediler mi? Alinur Başkanımızın hizmet vermede partili ayrımı yapacağını sanmıyorum, çünkü böyle biri değil. Gemlik ve Bursa halkına karşı sorumluluğumuz var, her halükârda uyumlu çalışmak zorundayız. Bunu da yapacağımıza inanıyorum "diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.