Bursa'da toplu ulaşıma yarından itibaren zam...

UKOME, 19 Nisan 2019 tarihli toplantısında gerek mazot, gerek personel ve gerekse bakım maliyetlerinde yaşanan yüksek artışları göz önüne alarak Bursa şehir içi toplu taşıma fiyatlarını yeniden belirledi.

Yayın: 30 Nisan 2019 - Salı - Güncelleme: 30.04.2019 15:16:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3682 okunma
Google News

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplu ulaşıma en son Ekim 2016'da zam yapıldığını, kendisi göreve geldikten sonra yüzde 17-18 oranında indirim yaptıklarını ifade ederek, "Son zamdan bu yana maliyetler yüzde 57 artmış. Küçük bir zam yapacağız. UKOME'de dün görüşüldü. Sinyalizasyon optimizasyondan ümitliyim. Taşınacak yolcuyu 287 binden 460 bine çıkacağız. Yapacağımız zam çok yüksek olmayacaktır. Özel halk otobüslerine sübvanse sistemi getirdik BUDO'nun Büyükçekmece seferlerini iptal ettik. Mudanya'daki BUDO iskelesi ile ilgili tasarrufumuz olabilir. Şu an değil. İDO ile ortaklaşa Güzelyalı'yı kullanabiliriz. Güzelyalı'daki gemi trafiğine karşı yapacağımız 1-2 hamle var" dedi.


Ulaşım zammı 1 Mayıs 2019'dan itibaren geçerli olacak.


Yeni düzenleme ile; Abonman kart kullanan öğrenciler şehir içi seyahatlerini 160 binişe sahip 100 TL'lik kartla biniş başına 0,63 TL'ye yapabilecek. Böylece Bursa'nın en ucuz biniş hakkına sahip grubu yine öğrenciler oldu. Tam abonman kullananlar 1,13 TL'ye, indirimli abonman grubu 0,81 TL'ye toplu ulaşımdan faydalanabilecek. 1 Mayıs Çarşamba'dan itibaren geçerli olacak tarife ile BursaKart kullanan yolcular ise BursaRay'da  tam 2,55 TL, öğrenci 1,45 TL ve indirimli ise  2,10 TL'ye seyahat edebilecek. Şehir içi  seyahat kartlarındaki kısa hatlarda geçerli kullan-at tek binişlik biletler 5 TL, 2 binişlik biletler ise 8 TL'den satılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.