Başkan Aydın'dan 23 Nisan mesajı

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, tüm çocukların bayramını kutladı.

Yayın: 23 Nisan 2019 - Salı - Güncelleme: 23.04.2019 11:35:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
981 okunma
Google News

Mesajında 23 Nisan 1920’de kurulan TBMM’nin tarihimizde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Başkan Aydın şunları ifade etti:"Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” düsturuyla çıkılan yolda, ecdadımız birlik ve beraberliğinden ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkmıştır. Milli egemenliği tesis eden ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, bağımsızlık uğruna sergilenen fedakarlıkların timsali olmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluş tarihi olan 23 Nisan 1920 gününü Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımıza verdiği önemi göstermek üzere ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ olarak ilan etmiştir. Geleceğimizin teminatı olan çocukların kendilerini geliştirmeleri, araştıran ve sorgulayabilen donanımlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak biz yöneticilerin en önemli görevlerinden bir tanesidir. Dünya da çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek Bayram olan bu günde; kalplerindeki masumiyet ve gözlerindeki ışıkla yarınlarımızı aydınlatan çocuklarımızın sağlıklı bir aile ve toplum yapısı içinde büyümelerini temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, birinci meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" açıklamasında bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.