Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu'nda konuşuyor.

Siyaset Yayın: 13 Nisan 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 13.04.2019 12:31:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2094 okunma
Google News

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu'nda konuşuyor.


CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

► https://youtu.be/MioDhgtz5gE


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek tipçi dayatmalarına karşı imam hatipler, milletimizin öz değerlerine uygun ve gerçek anlamda kuşatıcı insan yetiştirmek için öne çıkmış, bunu da başarmıştır." dedi.

"Sonuçta ortaya bir imam hatip markası çıkmıştır." diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Yani bunu söylerken imam hatip okullarını bir kenara, fen liselerini, diğer meslek liselerini bir kenara, böyle bir ayrım yapmak için söylemiyorum. Bunu sadece ve sadece nasıl ki Galatasaray Lisesi'nden mezun olan biri Galatasaray Lisesi'nin marka olarak önemini ortaya koymaya çalışıyorsa Kabataş'tan mezun olan ortaya koymaya çalışıyorsa ben de tabii ki bir imam hatipli olarak bunu ortaya koymaya çalışıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birisi çıkmış diyor ya, 'Büyük Çamlıca'ya 60 bin kişilik caminin ne gereği var?' Nereden nereye... Bu hesabı kalk bir de Kanuni'ye sorsana, bu hesabı kalk bir de Fatih'e sorsana?" ifadesini kullandı.

"Ağacı yok etmenin en etkili yolu köklerini kurutmaktır." diye konuşan Erdoğan, "İmam hatiplere saldıranlar milletimizin köklerini kurutmak istiyordu. Çünkü bu okullar tüm eksiklerine, tüm sıkıntılarına, aldığı tüm yaralara rağmen milletimizin kökleriyle gövdesi arasındaki bağı temsil ediyor." dedi.

Erdoğan, "Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat zihniyetinden geriye pek bir şey kalmadı." şeklinde konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.