Samsung kullananlar, Google Pixel'e yöneliyor

Counterpoint Research şirketi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, Samsung marka akıllı telefon kullanan kişilerin yeni telefonları Google Pixel oluyor. İşte araştırmanın detayları.

Bilim Yayın: 12 Nisan 2019 - Cuma - Güncelleme: 12.04.2019 10:17:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2181 okunma
Google News

Google birkaç yıldır kendi akıllı telefon modeli olan Pixel marka cihazlar üretiyor. Ülkemizde resmi olarak satışa sunulmuş olmasa da, kısa bir süre içinde popüler hale geldiklerini söyleyebiliriz. Yapılan yeni bir araştırma ise Samsung kullanıcılarının, Google Pixel'e yöneldiğini gösteriyor.



iPhone'dan geçiş oranları düşük

Counterpoint Research şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, Google Pixel marka akıllı telefona geçen kullanıcıların yarısından çoğunun bir önceki telefon markası Samsung. Raporda yer alan rakamlara göre konuşacak olursak eğer, Pixel 3 alan kullanıcıların yüzde 51'inin bir önceki telefon modelinin Samsung Galaxy olduğu belirtilmiş. Bu kullanıcılardan yüzde 18'inin iPhone'dan, yüzde 14'ünün de Motorola'dan geçtiği ifade ediliyor.

Bu araştırma, Pixel markası adı altında Google'ın, Android ekosisteminde sağlam bir rekabet yarattığını gösteriyor. Özellikle akıllı telefon pazarının lideri olan Samsungkullanıcılarının Pixel'e geçiş yapmaları dikkate değer olarak gösteriliyor. iPhonekullanıcılarının Pixel'e geçiş yapma oranlarının düşük olması ise kullanıcıların Apple ekosisteminden vazgeçmelerinin kolay olmadığı sonucuna işaret ediyor.

Kaynak:donanimhaber.com

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.