Sudan'da ordu yönetime el koydu

Sudan'da Yüksek Askeri Konseyin yönetime el koyduğu bildirildi.

Dünya Yayın: 11 Nisan 2019 - Perşembe - Güncelleme: 11.04.2019 16:03:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1703 okunma
Google News

Sudan Savunma Bakanı Yüksek Askeri Konseyin yönetime el koyduğunu, anayasa çalışmalarının askıya alındığını, Başbakanlık, Meclis ve eyalet yönetimlerinin de feshedildiğini bildirdi.



Sudan'daki gösterilerde 11 kişi öldü

Sudan'da hükümet ortakları Beşir'e destek yürüyüşünü erteledi

Sudan Güvenlik Teşkilatı: Ülke ve kazanımlarına sahip çıkmakta tereddüt etmeyeceğiz

Sudan ordusunun açıklaması neden gecikiyor?

Sudan'da gözaltındaki çok sayıdaki muhalif serbest bırakıldı

Sudanlı aktivistlerden gösterilerin devam etmesi çağrısı

Sudan’daki olaylar dünyada yankı buldu

Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir tutuklandı

Sudan Ordusu Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in tutuklandığını, 2 yıllık bir geçiş döneminin başladığını ve üç aylık olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı. 

Sudan'da Cumhurbaşkanlığı Sarayını kuşatan ordu, devlet televizyonu, radyosu ve ülkenin resmi haber ajansı SUNA'ya da girdi.

Askerlerin müdahalesiyle devlet televizyonu ve radyosunda sabahın erken saatlerinden itibaren ulusal marşlar ve şarkılar yayınlanmaya başlandı.

Öte yandan, Muhalif Sudan Meslek Odalarının (SPA) çağrısına uyan binlerce Sudanlı, başkentteki ulusal ordu karargahına doğru ilerledi.


Sudan'da askeri hareketlilik

Askerler iktidar partisi liderlerini gözaltına almaya başladı

Sudan'da siyasi kaynaklar, askerlerin iktidardaki Ulusal Kongre Partisi liderlerini gözaltına almaya başladığını belirtti.

İktidardaki Ulusal Kongre Partisinin 100'den fazla yöneticinin Sudan istihbaratı tarafından tutuklandığı bildirildi. Tutuklananlar arasında partinin Başkanı ve eski Savunma Bakanı Abduurrahim Muhammed Hüseyin'in de bulunduğu öğrenildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.