Yıldırım’da yeni dönem hızlı başladı

Oktay Yılmaz pazartesi günü önce mazbatasını aldı ardından da Yıldırım Belediye binasına geçerek Yıldırım Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Belediyedeki devir teslim töreninde İsmail Hakkı Edebali’den görevi devralırken, yakınları ve partililerden oluşan büyük bir katılım da dikkat çekti.

Siyaset Yayın: 11 Nisan 2019 - Perşembe - Güncelleme: 11.04.2019 09:58:12
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1252 okunma
Google News

Oktay Yılmaz pazartesi günü önce mazbatasını aldı ardından da Yıldırım Belediye binasına geçerek Yıldırım Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Belediyedeki devir teslim töreninde İsmail Hakkı Edebali’den görevi devralırken, yakınları ve partililerden oluşan büyük bir katılım da dikkat çekti.

Yeni Başkan Yılmaz göreve hızlı başladı.

İkinci gün ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. Yıldırım ilçe binasında İlçe Başkanı Ali Erbay’ın başkanlığındaki toplantıda aynı zamanda yeni belediye meclis üyeleri de ilk defa biraya geldiler.

Yılmaz, belediye kadrosunda da değişim için düğmeye bastı. İlk önce yakın kurmay ekibi olarak 4 başkan yardımcısını atadı.

Seçim dönemi kulislerde başkan yardımcıları olarak isimleri geçen Belediye Meclis üyeleri Ali Molla Salih, Servet Hocaoğulları, Yaşar Elmas ve Yusuf Demirok’u yeni dönemin siyasi başkan yardımcıları olarak belirledi. Geriye teknik başkan yardımcıları kaldı ki, bunlar da şu anda memur statüsünden ataması yapılacak olan 4 kadro.

Yılıdırım’da yeni dönemin ilk belediye meclis toplantısı da cumartesi günü gerçekleştirilecek. Benim bildiğim yasa gereği mazbatanın alınmasından sonraki 5. gün.

Aynı gün Osmangazi Belediye Meclisi’de ilk toplantısını gerçekleştirecek.  



FETÖ’nün siyasi ve medya yapılanmasına dokunulmadı!                                             

Dün 10 Nisan Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıldönümü idi. Günün önemine binaen Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada 2 önemli mesaj verdi.

Birincisi sınırımızdaki aç gözlü hainler için ''Terör koridoru ile bizi dize getirmeye çalışanlara karşı attığımız adımlarla bunun mümkün olamayacağını gösterdik. Hala aynı senaryoda ısrar edenlere çok yakında anlayacağı dilden yeni mesajlar vereceğiz.'' dedi.

İkincisi de FETÖ ile mücadelede istenilen temizliğin gerçekleşmediğini söyledi:

“FETÖ mensuplarını kurumlarımızdan hala tam olarak temizleyemediğimizi düşünüyorum. Ağlayanlar oluyor ama acırsak acınacak hale düşeriz. Bugüne kadar Emniyet'ten ihraçlar 31 bini aştı. Ordudan 15 binin yargıdan ise 4 binin üzerinde. Ülkemize yapılan bu ihanetin peşini bırakmayacağız. Devletimizi bundan tamamen kurtarana kadar bize durmak haramdır.”

Çok doğru.

Maalesef FETÖ kurumlara öyle sirayet etmiş ki, son 40 yıl kökünden temizlenemiyor. Ve sadece  kurumlar üzerinden gidiliyor. Kamuoyunun vicdanı hala rahat değil. Çünkü FETÖ’nün henüz Anadolu’da da etkili olan medya ve siyaset yapılanmasına dokunulmadı.

Nereye baksan bir bağlantı mutlaka çıkıyor.

İş dünyası da öyle…

Toplumdaki algı aynen şu:

“Himmet toplayanlar dışarıda, himmet verenler içeride. Sohbetleri organize edenler dışarıda, sohbete gidenler içeride”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.