Domates, biber, patlıcan Allah muhafaza!!!

Meyve sebze alış verişimi mutlaka cumartesi günleri pazardan yaparım. Bu pazar da önce İhsahiye’deki sonra da oturduğum Soğanlı Mahallesi’ndeki kapalı pazar yerine gittim...

Yayın: 14 Şubat 2019 - Perşembe - Güncelleme: 14.02.2019 10:48:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1737 okunma
Google News

Meyve sebze alış verişimi mutlaka cumartesi günleri pazardan yaparım. Bu pazar da önce İhsahiye’deki sonra da oturduğum Soğanlı Mahallesi’ndeki kapalı pazar yerine gittim. 

İki pazardan hangisini tercih edersin derseniz, mahallemdekini. Çünkü İhsaniye’dek adı üstünde sosyetik pazar.

Doğal olarak pazar alanının yaşam startına göre kenar mahallelerdeki pazarlara oranla bir lira ile iki lira arasında oynamalar olabiliyor.

Tüm kadınlar gibi ben de çarşı ve pazarın nabzını iyi tutarım, ne nerede ucuz mutlaka bakarım. 

Gerçekten sonbahar kabusu gibi. Eylül ayıyla beraber ülkemizin üzerine bir hayat pahalılığı kabusu çöktü. Karabasan gibi… Gitmek bilmiyor. 

Hani o doların ilk arttığında etiketler de birden fırlamıştı ya, o günden sonra dolar inişte ama etiketler yükselişte.Gerçekten de halk arasındaki deyimle meyve sebze ateş pahası. 

3 kg. patates 10 lira, patlıcan bir hafta önce 14 lira idi, bu hafta 8 lira, domatese 8 liranın altını daha görmedi. Kabak 7 lira. Marul 4 lira, yüzüne bakmadığımız küçücük demet maydanoz 2 lira.Deteotu 2 lira. Kuru soğan hala altınla yarışıyor. Kilosu küçükleri 5, büyükleri 7 lira.

Balık fiyatlarına girmmiyorum bile… Bu sene Bursa’daki tüm pazarlarda hamsi parmağımızdan küçüktü ve 20 liranın altına düşmedi.Yani anlayacağınız hamsimiz de artık yok!

Bu hafta tanıdık birkaç kadın pazarda yolumu kesti. “Hep siyasileri yazıyorsun, yazsana şu pazarı. Meyve sebze elimizi yakıyor.” Diye sitem etti. Biri hızını alamadı AK Parti kimliğimden dolayı da sanki suçlu benmişim gibi öfkesini benden çıkarmaya kalktı.
“Tutturmuşsunuz bir beka sorunu, beka sorunu. Tamam anladık da, bu pazardaki meyve sebzenin bekayla ne alakası var ? Bunları yurt dışından mı alıyoruz?

******** ******** ********

Ne diyebilirim ki…

►Cankılıç'ın yazısının tamamı için tıklayın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.