AK Parti'den yeni kanun teklifi! Cezası 500 bin TL'ye kadar...

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM'de yeni kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Siyaset Yayın: 24 Haziran 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 24.06.2020 12:24:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1355 okunma
Google News

Muş'un açıklamalarından satır başları;

 

SİGARA FİRMALARI

 

Bugün vereceğimiz kanun teklifi 34 maddeden oluşuyor.

 

Amacımız illegal satışın önüne geçmek.

 

Türkiye'de üretim yapan sigara fabrikaları, firmaları var. Tütünün belli kısmını Türkiye'den bir kısmını yurt dışından getirmekteler. Bu anlamda bir düzenleme yapıyoruz. Sigara fabrikaları kullandıkları tütünün yüzde 30'unu Türkiye'de üretim zorunluluğu, Türkiye'den temin etme zorunluluğu getiriyoruz.

 

GIDADA HİLE DÜZENLEMESİ

 

Tarım arazisine izinsiz yapıya büyük ceza yolda. 

Amacımız tarım arazilerinin korunmasını sağlamak.

Tahşiş ve taklit ürünlerle ilgili yaptırımları ağırlaştırıyoruz. Yeni düzenlemeyle birlikte ceza miktarı 50 binden 500 bin liraya kadar çıkarılabilecek.

 

HOBİ BAHÇELERİ

 

Herhangi bir hukuki tarafı yok. Ceza vardı, bu cezayı ağırlaştırıyoruz. Cezayı kestikten sonra 2 ay bir süre veriyoruz, burayı düzeltin, tarım toprağını tekrar kazandırın diyoruz. Bunu yapmaları halinde 3 kat ceza uygulanmayacak ve yıkım işlemi ilgililer tarafından gerçekleştirilmeyecek. Bunu yapmamaları halinde hem ceza 3 kat ceza artırılarak uygulanacak hem de belediyeler, il özel idareler devreye girmek suretiyle yıkılacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.