Süper Lig ve TFF 1. Lig'de kalan maçlar seyircisiz oynanacak

: 12 Haziran'da başlayacak Süper Lig maçlarında tribünlere seyirci alınıp alınmayacağı netleşti. TFF'den yapılan açıklamada Süper Lig ve TFF 1. Lig'de oynanacak kalan maçlarda tribünlere seyirci alınmaması kararlaştırıldı. Pause

Yayın: 29 Mayıs 2020 - Cuma - Güncelleme: 29.05.2020 17:14:09
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1490 okunma
Google News

Türkiye Futbol Federasyonu, koronavirüs salgını sonrası Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçlarına dair talimatnameyi kamuoyu ile paylaştı.

 

Alınan karara göre Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda sezonun geri kalanındaki tüm maçlar seyircisiz oynanacak.

 

SAHADAKİ FUTBOLCU, HAKEM VE TEKNİK DİREKTÖR HARİÇ HERKES MASKE TAKACAK

 

Maçların oynanacağı stadyumlarda; ev sahibi takım, deplasman takımı, stat görevlileri, basın mensupları ve protokol olmak üzere maksimum 296 kişi yer alabilecek ve sahadaki futbolcu ve hakem ile teknik direktör hariç herkesin maske takması zorunlu olacak.

 

İşte talimatnamede yer alan maddelerden bazıları;

 

-Ateşi 37.8 ve üzerinde olanlar stadyumlara alınmayacak.

 

-Takım araçları ve hakem araçları stadyuma en az 15 dakika zaman farkı ile giriş yapmalı ve aynı zaman farkı ile stadyumu terk etmelidir. Takım otobüsleri, takım malzeme araçları, hakem araçlarının birbirlerine uzak mesafede park etmeleri gerekmektedir.

 

"TOPLAM 6 TOP TOPLAYICI GÖREV YAPACAK"

 

-Müsabakada taç çizgilerinde 2'şer, kale arkalarında 1'er olmak üzere 6 top toplayıcı görev yapar. Top toplayıcıların yaşları 20 ile 30 yaş arasında olmalıdır. Top toplayıcılar eldiven ve maske takmalıdır. Her top toplayıcıda topları dezenfekte etmek için dezenfektan ile hijyenik tek kullanımlık bez bulunmalıdır.

 

"FUTBOLCU, TEKNİK HEYET, PERSONEL VE BASIN MENSUPLARI 2 GÜN ÖNCESİNDE TEST YAPTIRACAK"

 

-Kulüpler tüm futbolcularına, teknik ve destek ekiplerine, maç operasyonu içerisinde çalışacak tüm görevlilerine, her müsabakadan 2 gün önce (MG -2) Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşlar ile Sağlık Bakanlığı tarafından akredite olan laboratuvarlarda Covid-19 PCR testi ve Antikor testi yaptırılması zorunludur.

 

-Müsabakalarda görev alacak medya mensuplarına her müsabakadan 2 gün önce (MG -2) TSYD'nin kontrolü ile görev yaptıkları medya kuruluşu tarafından, Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşlar ile Sağlık Bakanlığı tarafından akredite olan laboratuvarlarda Covid-19 PCR testi ve Antikor testi yaptırılması zorunludur.

 

-Protokol tribününde oturacak kişiler 3 koltuk boşluk bırakılacak şekilde ve arka sıradaki oturma düzeni arada bir sıra boş bırakılmak suretiyle ön sıraya göre çaprazlama olarak oturmalıdır.

 

"YEDEK KULÜBELERİNDE 2'ŞER KOLTUK BOŞ BIRAKILACAK"

 

-Yedek kulübelerinde kişilerin aralarında 2'şer koltuk boş bırakılarak oturulması zorunludur. Kulübede bulunma hakkı bulunan diğer kişiler aralarında en az 1 (bir) metre mesafe bırakılarak, yedek kulübesi ile aynı hizada olacak şekilde oturacaktır.

 

-Stadyumlarda, müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında sağlık ve hijyen uygulamalarının düzenlenmesi ve uygulanması hususundaki tüm sorumluluk ev sahibi kulübe aittir.

 

-Kulüpler tüm futbolcularına, teknik ve destek ekiplerine, maç operasyonu içerisinde çalışacak görevlilerine, her müsabakadan 2 gün önce Sağlık Bakanlığı tarafından akredite olan laboratuvarlarda Covid-19 PCR ve Antikor testi yaptırılması zorunludur.

 

"OYUNDAN ÇIKAN FUTBOLCULARIN DA MASKE TAKMASI ZORUNLU"

 

-Saha içerisinde bulunan futbolcu ve hakemler ile yedek kulübesinde bulunan sadece teknik sorumlular haricinde stadyumda bulunan tüm kişilerin sürekli olarak maske takmaları zorunludur. Oyundan çıkan futbolcular da maske takmak zorundadır.

 

-Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.