Çinli bilim insanları duyurdu! Koronavirüs aşısına gerek kalmayabilir

Çinli bilim insanları, koronavirüs salgınında hastaların iyileşme dönemini kısaltan yeni bir ilaç geliştirdiklerini duyurdu. Pekin Üniversitesi'nde devam eden araştırmalara göre, ilacın 2020'nin sonlarında kullanıma hazır olacağı belirtiliyor.

Dünya Yayın: 19 Mayıs 2020 - Salı - Güncelleme: 19.05.2020 14:32:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1320 okunma
Google News

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak, tüm dünyaya yayılan ve etkisi süren koronavirüs salgınında vaka ve ölü sayılarında artış devam ederken, salgının kaynağı Çin'den yeni bir ilaç açıklaması geldi. Pekin Üniversitesi'nde yapılan çalışmaya göre, geliştirilen bir ilaç hastaların iyileşme dönemini kısalttı.

 

HASTALARIN İYİLEŞME DÖNEMİ KISALDI

 

Koronavirüsün kaynağı olan Çin'den salgın ile mücadele konusunda sevindirici bir haber geldi. Yahoo News'ta yer alan habere göre, Pekin Üniversitesi'nde yapılan çalışma kapsamında geliştirilen ilaç hastaların iyileşme dönemini kısalttı. Ancak söz konusu ilacı Kovid-19'a karşı kullanılan diğerlerinden ayıran yanı bu ilacın hastalarda koronavirüse karşı kısa vadeli bağışıklık kazandırması. Uzmanlar söz konusu ilacın aşının bulunmasına gerek kalmadan salgının önüne geçebileceğini iddia ediyor.

 

İLAÇ, 2020'NİN SONLARINDA KULLANIMA HAZIR OLACAK

 

Araştırmayı yapan ekip adınakonuşan Sunney Xie geliştirilen ilacın hayvanlar üzerinde yapılan testlerden geçer not aldığını açıkladı. Xie, hayvanlar üzerinde yapılan testlerde ilacın tedavi edici özelliğinin kanıtlandığını belirtti. Henüz insanlı deney aşamasına geçmeyen ilacın 2020'nin sonlarına doğru kullanıma hazır olacağı belirtiliyor. Çin halihazırda 5 farklı koronavirüs aşı projesinde insanlı deneylere başlamış durumda. Ancak uzmanlar koronavirüs aşısının hazır olması için 12 ila 18 aya ihtiyaç duyulabileceğini belirtiliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.