Erdoğan'dan 'yeni darbe söylentileri' ile ilgili sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, yeni darbe girişimi iddiaları ile ilgili bir soruya 'Bunlar tamamen kampanya, oyuna gelmeyelim' yanıtını verdi. Erdoğan, Osman Kavala hakkındaki gözaltı kararına ilişkin de 'Bu karara saygı duymak lazım' ifadelerini kullandı.

Gündem Yayın: 19 Şubat 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 19.02.2020 13:58:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1185 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, yeni darbe söylentileriyle ilgili soruya, "Böyle bir şeye inanıyor musunuz? Bunlar tamamen kumpanya" yanıtını verdi.

 

"ANLAMAKTA ZORLANIYORUM"

 

Erdoğan, "Böyle bir şeye siz inanıyor musunuz? Bunlar tamamen kumpanya. Ve bu kampanyada maalesef sizin gibi saygın olan gazeteci arkadaşlarımızın bu oyuna gelmelerini anlamakta zorlanıyorum. Bütün kampanyaların hepsi vatana ihanettir." dedi.

 

"ADINI BİLE ANMAK HARAMDIR"

 

Erdoğan sözlerine, "Bunlar hain. Öyle bir hava hissediyor musunuz? Herkes huzur içinde. Her şey yerinde. Herhalde bunlar pek gezip tozamıyor. Darbenin nal sesleri geliyor bunlara. Bizim böyle bir derdimiz yok. Bu ülke 15 Temmuz'u yaşadı ve yaşatanlara gereken cevabı milletim verdi. Bundan sonra böyle bir şeyde katbekat cezasını öderler. Adını bile anmak bize haramdır" şeklinde devam etti.

 

OSMAN KAVALA HAKKINDA GÖZALTI KARARI

 

İşine gelen yargının verdiği olumlu karara, 'Yargı iyi karar verdi.' derken, işlerine gelmeyen karar için niçin yargıyı eleştirme yoluna gidiyorlar. Yargı bir kısmını tahliye etti, Kavala ile ilgili de bu kararı verdi. Saygı duymaları lazım. 

 

TRUMP'IN AÇIKLAMALARI

 

(ABD Başkanı Trump'ın 'Erdoğan ile İdlib konusunda birlikte çalışıyoruz' açıklamasıyla ilgili) Her an her türlü dayanışmamız olabilir.

 

İDLİB

 

Dedik ya, 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' Bir gece ansızın geldiğimizde adıyla, şanıyla, her şeyiyle geliriz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.