Erdoğan açıklamıştı! Af detayları belli oldu

Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesinin detayları belli oldu. Peki hangi suçlara af gelecek? Hangi suçlar infaz düzenlemesi kapsamı dışında bırakıldı?

Gündem Yayın: 20 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 20.01.2020 13:13:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1079 okunma
Google News

Kamubulteni.com'un haberine göre uzun süredir beklenen infaz düzenlemesi için beklenen açıklama geldi. Geçtiğimiz gün açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yargı paketinin hazırlığında sona gelindiğini ve infaz düzenlemesini de içeren bu düzenlemenin üç dört haftaya meclise geleceğini söyledi.

 

Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemenin detayları kamuoyu ile paylaşıldı. İşte düzenlemede öne çıkan başlıklar.

 

10 YIL CEZA ALAN KAÇ YIL YATACAK?

 

10 yıl hapis cezası alan bir kişi, mevcut sistemde 5 yıl 8 ay hapiste kalıyor. Düzenleme ile bu süre 4 yıla düşürülecek ve denetimli serbestlikle serbest kalacak.

 

KAPSAM DIŞI KALAN SUÇLAR

 

Yukarıdaki düzenlemenin kapsamına, aşağıdaki suçlardan mahkum olanlar giremeyecek.

 

Cinsel suçlar,

 

Uyuşturucu madde ticareti,

 

Örgütlü suçlar,

 

Terör suçlar

 

Mükerrer suçlar.

 

1 AY CEZA ALAN DA CEZAEVİNE GİRECEK

 

Mevcut sistemde 1 yıl 8 ay hapis ezası alan kişiler cezaevine girmiyordu. Ancak yeni sistemde 1 ay ceza alan bile cezaevine girecek ve 12 gün hapis yatacak.

 

1 YILIN ALTINDA CEZA ALANLAR...

 

1 yılın altında hapis cezası alanlar , talep etmeleri durumunda geceleri cezaevine girebilecek ya da hafta sonlarında cezaevine girebilecek ve cezasını bu şekilde çekebilecek.

 

Şimdiki sistemde bu sistem , 6 aydan az hapis cezalarında var.

 

70 yaşın üzerinde olan kişiler, 2 yıla kadar olan hapis cezalarını evlerinde çekebilecek. 75 yaş üstü kişiler için bu süre 4 yıl.

 

DOĞUM YAPAN KADINLARA ERTELEME

 

Doğum yapan kadınlar, çocuğu 1.5 yaşına basana kadar cezaevine alınmayacak. Eğer ceza 3 yıldan az ise , bu cezalar evde çekilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.