Babacan hareketinin Bursa'daki ilk toplantısında ne konuşuldu?

Gazeteci Cennet Cankılıç, enbursa.com'daki köşesinde kaleme aldığı yazıda yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan hareketinin Bursa'da düzenlediği toplantının detaylarını yazdı...

Yayın: 20 Ocak 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 20.01.2020 12:37:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1180 okunma
Google News

İşte Cankılıç'ın o yazısı;

 

Bursa siyasetinde dün yeni bir yapılanmanın ilk adımı atıldı. Kamuoyunun uzun süredir merakla beklediği Ali Babacan hareketine dair ilk resmi denilebilecek, meşru toplantı dün, yani 18 Ocak Cumartesi günü sabah saatlerinde Misi Köyü'nde yapıldı.

 

Bugüne kadar bir takım isimlerle görüşüldüğüne dair duyumlar gelmesine rağmen daha hiçbir isim net olarak telaffuz edilmediği için yeraltı hareketi gibi esrarlı yürütülen hareketin ilk meşru toplantısını da Bursa okurları sadece enbursa.com'dan, bu köşeden öğrendi.

 

Nilüfer ilçesinin tarihi Misi Köyü'nde dere kenarındaki bir tesiste gerçekleşen toplantının ev sahipliğini, dünkü yazımda olduğu gibi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Bursa'da yaşayan dünürü Doç. Dr. Gültekin Karadere yaptı.

 

TOPLANTININ BAŞKANLIĞINI ABDULLAH VELİ SEYDA YAPTI

 

Yaklaşık 20 civarında avukat, mimar, mühenedis ve mali müşavir mesleklerine sahip, siyaseten pek öne çıkmamış her siyasi görüşe mensup isimlerin katıldığı toplantının başkanlığını ise RP kökenli 3 dönem (21., 22. ve 23.) AK Parti'den Şırnak Milletvekilliği yapan Abdullah Veli Seyda yaptı.

 

Edindiğim bilgilere göre;

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.