Otizmli çocukları yuhaladıkları iddia edilen veliler konuştu

Aksaray'da, bir okulda otizmli çocukları yuhaladıkları iddiasıyla tepki çeken veliler iddiaları yalanlayarak, "Belli sorunlar yaşandı ama biz engelli düşmanı değiliz. Olay saptırılıyor" dedi.

Gündem Yayın: 07 Kasım 2019 - Perşembe - Güncelleme: 07.11.2019 16:34:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1195 okunma
Google News

Aksaray Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda bazı velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilere ait sınıfların kapatılmasını talep ettiği ve bunu protesto etmek amacıyla otizmli öğrencileri yuhaladığı iddialarını hedefteki veliler yalanladı. Otizmli çocuklar ile kendi çocuklarının aynı okul bahçesinde sorun yaşadığını kabul eden veliler, yuhalama iddialarının doğru olmadığını öne sürdü.

 

Otizmli öğrencilerin aynı bahçede teneffüs yapması nedeniyle zaman zaman kendi çocuklarının otizmli öğrenciler tarafından şiddete uğradığını savunan aileler, "Sosyal medyada linç kampanyasına uğradık. Sadece bizim çocuklarımız ile otizmli çocukların aynı yerlerde ders arası vermesi ve aynı bahçeyi kullanması nedeniyle sorunlar yaşanıyor." dedi.

 

KAVGAYI DOĞRULADILAR

 

Öğretmenler odasında otizmli çocukların aileleriyle kavga yaşandığını da doğrulayan veliler Habertürk TV'ye verdikleri röportajda, "Tartışma olmamasını istedik. Tartıştığımız velilerin çocukları, çocuklarımızın kolunu sıkıyor. Bazen de kavga ediyorlar. Velileri de başlarında durmuyor. Bu saatten sonra çocuklarımızı bu okula göndermeye korkuyoruz ama olay saptırılıyor. Belli sorunlar yaşandı ama biz engelli düşmanı değiliz." diye konuştu.

 

"ÇOCUKLARIMIZ OKULA ARKA KAPIDAN GİRİYOR"

 

Otizmli annesi Cennet İnceöz de BBC Türkçe'ye verdiği röportajda özel gereksinimli çocukların Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda uzun süredir ayrımcılığa uğradığını ancak hafta başından itibaren tacizlerin dayanılmaz hale geldiğini anlattı. İnceöz, "Çocuklarımızın bölümü paravanla ayrılmış durumda, sınıflarından çıkamıyorlar. Okula arka kapıdan girip çıkıyorlar, yemekhaneleri ayrı, tuvaletleri ayrı… Diğer çocuklarla muhatap edilmiyorlar. Ama ne olduysa son birkaç aydır tamamen yıldırma politikasına gidildi. Çocuklar istenmemeye, itilip kakılmaya başlandı. Diğer veliler otizmli çocukların velilerine hakaret etmeye başladı." şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.