O belediyede e-ruhsat çalışmaları başladı

Orhangazi Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından bir süre öce başlatılan e-ruhsat projesi kapsamında ruhsat verilmeye başlandı.

Yayın: 20 Mayıs 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 20.05.2019 10:19:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1335 okunma
Google News

Geçtiğimiz günlerde belediye ekiplerinin ruhsatsız iş yerlerini gezerek tanıtımını yapmış olduğu e-ruhsat sitemi meyvesini vermeye başladı. E- ruhsat sistemi üzerinden başvurusunu yaparak işlemleri tamamlanan iki iş yeri sahiplerine ruhsatlarını Belediye Başkanı Bekir Aydın verdi.

 

Orhangazi Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından ekiplerin esnaf ziyareti yaparak tanıtımını gerçekleştirdiği e-ruhsat sistemi vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlandı.  Belediye Web adresi üzerinde bulunan e-ruhsat sistemi üzerinden başvurusunu yaparak ruhsat işlemelerini tamamlayan iki iş yerine ruhsatları verildi. Ruhsat işlemelerini tamamlayan iki iş yeri sahiplerine ruhsatları yine Belediye Başkanı Bekir Aydın iş-yerlerine giderek teslim etti.

 

HAYALİNİ KURDUĞUM BİR PROJEYDİ

 

Belediye Başkanı Bekir Aydın işlemlerini tamamlayarak ruhsatları hazırlanan Orhangazi İletişim sahibi Alev Gezer ve Yavuz Ticaret sahibi İlhani Yavuz'a ruhsatlarını iş yerlerine giderek teslim etti. Başkan Bekir Aydın ruhsat teslimi sonrası “Vatandaşlarımıza nasıl daha iyi hizmet verebiliriz noktasında düşündüğümüz ve hayalini kurduğum bir projeyi hayata geçirmek beni çok mutlu etti. Vatandaşlarımız artık işlemlerini yapmak için belediye gelmek zorunda kalmayacak, işlerini İnternet üzerinden web sitemiz aracılığı ile tamamlayacak ve en kısa sürede ruhsatlarını almış olacak. Bu proje kapsamında işlemlerini tamamlayarak ruhsatları hazırlanan esnafımıza ruhsatlarını teslim etmenin onurunu yaşıyorum” dedi.

İş yeri ruhsatlarını alan işletme sahipleri ise Başkan Aydın'a ve personeline teşekkürlerini iletti.

 

RUHSAT ALMAK ARTIK DAHA KOLAY

 

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü tarafından 22 Nisan’da başlatılan proje kapsamında tanıtılan e-ruhsat sitemi Orhangazi Belediyesi www.orhangazi.bel.tr web sitesi üzerinden hizmet veriyor. Online olarak yapılan müracaat sonrası gerekli evrakların tamamlanması ve onayla son buluyor. Böylece gereksiz zaman kayıpları ve gitgellerin de önüne geçilmiş oluyor. Sistem üzerinden yapılan müracaatlar ve kontroller sonrası ise işletme sahiplerine ruhsat düzenleniyor.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.