Uludağ, Mart'ta 6 tıp kongresine ev sahipliği yapacak

Uludağ, mart ayı içinde BURKON Turizm ve Kongre organizasyonunda gerçekleştirilecek altı tıp kongresine ev sahipliği yaparak iki bine yakın katılımcıyı ağırlayacak.

Bursa Yayın: 02 Mart 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 02.03.2024 11:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
61 okunma
Google News

Uludağ’daki kış sezonu geride kalırken üç farklı otelde düzenlenecek kongreler Uludağ Otel işletmecilerinin de yüzünü güldürecek.

Mezuniyet sonrası eğitimin devamlılığı ilkesi ile birlikte sağlık sektöründeki en güncel bilgilerin paylaşılması ve disiplinler arası iletişimin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla 2-10 Mart tarihleri arasında Uludağ Kış Kongreleri kapsamında düzenlenen 16. Uludağ Ortopedi ve Travmatoloji Günleri, 20. Uludağ İç Hastalıkları Kış Kongresi 14. Uludağ İç Hastalıkları Hemşireliği Kongresi, Uludağ 2024 KBB Günleri, 20. Ulusal Uludağ Pediatri Kış Kongresi, 4. Uludağ Kardiyoloji Zirvesi ve 3. Uludağ Jinekolojik Endoskopi Kampı gerçekleştirilecek.

Organize edilen tıp kongreleriyle ilgi bilgi veren BURKON Turizm ve Kongre Genel Müdürü ve TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Eker, 25 yıldır tıp kongrelerini düzenlediklerini bunların arasında da Uludağ Kış Kongrelerinin çok önem arz ettiğini ve bir gelenek haline geldiğini vurgulayarak amaçlarının Bursa ekonomisi ile tıp biliminin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

BURKON Turizm ve Kongre Genel Müdürü ve TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Eker sözlerinin devamında, “2000 yılında 3 tıp kongresi düzenlenirken, işbirliği içinde olduğumuz Uludağ Üniversitesi, sağlık derneklerinin ve sponsorlarımızın da desteğiyle 3 olan kongre sayısını şuan katbekat arttırmış bulunmaktayız. Bu kongrelerinin bazılarını 2 yılda bir bazılarını da her yıl yapıyoruz. Dolayısıyla her yıl Bursa’ya, Uludağ’a 2 – 3 bin kişiyi getirmekten ve ağırlamaktan mutluyuz. Bu kongrelerin hem Bursa ekonomisine, hem bilime hem de kış turizmine çok katkısı var.  Ulusal bazda konularında uzman doktorlar geliyor bunun yanında yurt dışında alanında yetkin çok sayıda doktorlar da kongrelerimize katılıyor. Tıp alanında bilgi alışverişi çok önem arz ediyor.  Her bakımdan çok faydalı kongreleri organize etmekten mutluluk duyuyoruz. Başta kongre düzenleme kurulları olmak üzere, katılımcılara, sponsorlarımıza ve tedarikçilere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.