New York Times’dan Kaşıkçı cinayeti iddiası

Dünyayı sarsan Kaşıkçı cinayetiyle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. New York Times, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’yı Ekim 2018de öldüren Suudi infaz timinin bir kısmının ABDde eğitim aldığını sayfalarına taşıdı.

Dünya Yayın: 23 Haziran 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 23.06.2021 10:30:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1076 okunma
Google News

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, 2018 yılının Ekim ayında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçıyı İstanbul'da öldüren ekipten dört kişinin, bir önceki yıl ABDde eğitim aldıklarını iddia etti. Gazete, dört kişiye verilen milis eğitimiyle ilgili sözleşmenin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylandığını öne sürdü.

 

NYTye göre eğitimi, özel sermaye fonu Cerberus Capital Managementa ait Tier 1 Group adlı şirket verdi.

Gazetedeki haberde, eğitimin savunma amaçlı olduğu ve Suudi liderlerin korunması için verildiği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise haberle ilgili açıklamasında, Amerikan yasaları gereği bakanlığın medyada yayımlanan bu tip haberler ve iddialarla ilgili yorum yapamayacağını söyledi.

 

Ned Price, ABDnin Suudi Arabistana yönelik politikasının, "hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı olunmasını öncelik verilmesine dayanacağını" belitti.

 

Suudi Arabistan ve Cerberus Capital Management ise haberle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

 

 

 

Kaynak: BBC Türkçe

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.