Neden il başkanı önemli gördünüz mü şimdi?

enBursa.com yazarı Mustafa Gültekin’in dün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la ilgili yazısında şu paragrafının altını önemle çiziyorum...

Yayın: 02 Aralık 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 02.12.2020 11:43:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
623 okunma
Google News

“Alinur Aktaş'ı hem muhalefetin taşlamasından koruyacak, hem de yeri geldiğinde hata yapmasına mani olacak nitelikte bir il başkanı/ilçe başkanları ve teşkilat yok. Peki; kibirli kabile reisleri gibi koltuklarda kurulan akıldaneler bazı konularda önceden uyarmıyorlar mı başkanı? İl başkanının sorusuna il başkanı, ilçe başkanının sorusuna ilçe başkanı cevap vermesi gerekmez mi?”
 

Çok doğru bir tespit.
 

Velhasıl uzun süredir yazıyorum ve her platformda söylüyorum.
 

“AK Parti’nin 2002’den bu yana yerelde ve genelde kalesi, şu anda da elindeki en büyük il durumundaki Bursa’da AK Parti iktidar ama muktedir değil” diye. Oysa bu partinin 18 yılda bürokrasi, STK ve parti teşkilatlanması anlamında artık tüm kurum ve kuruluşlarda “yönetebilen” konumda olması gerekiyor. Son 3 yıldır olduğu gibi “yönetilen değil”.
 

Teşkilatlar ayrı telden, bürokrasi ayrı telden, belediyeler ayrı telden. Arada bir bağlayıcı ve ahenk yok.
 

Böyle bir siyasi dağınıklıkta ne disiplin olur ne de başarı…

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN...
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.