Muhsin Başkan!..

Gündem Yayın: 25 Mart 2021 - Perşembe - Güncelleme: 25.03.2021 11:37:26
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2134 okunma
Google News

Fırtınalı ve çileli bir hayatın ardından beyaz karlar üzerinde son vedasını yapan Muhsin Başkanı rahmetle yad ediyoruz.

 

Çok çileler, işkenceler gören; 7,5 yıl kesintisiz ki 4,5 yılı hücrede cezaevi hayatı olan, ama 7,5 yılın ardından ''Hiçbir suçun yokmuş'' deyip ceza almadan tahliye olan ama bütün bunlar karşısında “Ne kaderime küstüm ne devletime küstüm! Çünkü inanmak iman etmek varsa bir şeye bedel neyse katlanıp; Yarabbi kahrında hoş lütfunda hoş “ diyen bir lideri kaybettiğimiz gün bugün.

 

Elbette çok sevdiği uğruna çok mücadele ettiği ülkesi ve milleti için dağ, taş, tepe, köy,bucak demeden gezen böyle bir insana yatakta ölümde yakışmazdı. Ona ülkesinde bile kimsenin bilmediği bir karlı dağın tepesinde beyaz karlar üzerinde son veda yakışırdı.

 

Erken mi kaybettik, zamansız mı kaybettik onu Cenab-ı Allah bilir.

 

Ancak  Farabi’nin dediği gibi “İyi bir insan öldüğünde O’na ağlamayın. Asıl O’nu kaybeden topluma ağlayın”

 

Rahmetli Muhsin Başkan'ında anlattığı gibi, annesi Onu Ankara’ya okumaya göndermişti. Ama bir kavganın içindeydi. ''Banane!'' diyemedi. Kendisini ister istemez inandığı değerler uğruna,ülkesi, vatanı ve milleti uğruna bir kavganın içinde buldu. Ardında cezaevi hayatı, akıl almaz işkenceler ve heba olan gençlik yılları.

 

Cezaevindeyken Avrupa'dan gelen yetkililerin "size burada işkence ediyorlar mı?'' sorusuna ''Ben ülkemi başka ülkelere şikayet etmem!'' diyecek kadar sağduyulu, yine İngiliz lordlar kamerasındaki bir konuşmasında kendisine yöneltilen "Ülkenizdeki hükümetten memnun musunuz?" sorusuna ''Benim ülkemin hükümet sorununu başka ülkelerde konuşmam'' diyecek kadar milliyetçi duruşu olan bir lider.

 

Cezaevi hayatı sonrası 80 darbesinde mağdur olan ülkücüler için  SOGEV üzerinden verdiği dostluk mücadelesi Onun ne kadar kadirşinas bir insan olduğunu göstermektedir.

 

 

 

 

 

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLA!..

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.