Mudanya Belediyesi'ne jüri özel ödülü

Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında dereceye giren belediyelere ödülleri verildi. Ödül Töreni bu sene 9’uncusu yapılan YAPEX Fuarı kapsamında gerçekleştirildi. 36 belediyeye ait 60 projenin değerlendirildiği yarışmada Mudanya Belediyesi Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Yayın: 08 Kasım 2019 - Cuma - Güncelleme: 08.11.2019 16:35:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1077 okunma
Google News

ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım işbirliğinde düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı, 9’uncu yılında da Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB) “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın ödül törenine ev sahipliği yaptı. Kültürel mirası koruma ve özendirme projelerini teşvik etmek amacıyla 2001 yılından bu yana düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”na 18’inci yılında 36 belediyeden gelen 60 proje katıldı.

 

Projelerin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarında uzman jüri tarafından değerlendirildiği yarışmada kazanan belediyelere ödülleri 8 Kasım’da Antalya Nâzım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törenle verildi.

 

Mudanya Belediyesi farklı ölçekler birbirini tamamlayan ve bölgesel bir koruma programının parçası olan Tirilye Sanat Evi Projesi, Myrleia Antik Kenti Arkeoparkı ve Kumyaka Çevre Sağlıklaştırma Uygulaması Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Mudanya’nın ödülünü Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in elinden aldı.

 

Yarışmaya katılan belediyelerin proje ve uygulamaları YAPEX Fuarı’nda açılan sergi ile ziyaretçilere tanıtıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.