Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nden renkli balo

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Mimarlık Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikleri Geleneksel Mimarlar Balosu ile tamamladı.

Yayın: 14 Ekim 2021 - Perşembe - Güncelleme: 14.10.2021 15:06:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
355 okunma
Google News

Podyum Davet’te gerçekleştirilen etkinliğe; Bursa Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, BTSO Yönetim Kurulu ve Mimarlık Mühendislik Komitesi temsilcileri ile birlikte çok sayıda akademisyen, akademik oda ve sivil toplum kuruluşları yöneticileri, mimarlar ve mimarlık öğrencileri katıldı.

Renkli gecenin açılışında konuşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, “Biz bu geceyi aslında pandemi nedeniyle geçen sene yapamadık.  Bu yıl mimarlık haftası ile birleştirmek istedik. Oda olarak pandemi dönemi içinde de etkinliklerimizi sürdürdük ancak sosyalleşebileceğimiz birçok etkinliği yapamamıştık. Paylaşmayı ve bir arada olmayı özledik” dedi.

Staj programından da bahseden Şimşek, “Geçen yaz ve bu sene 190 adet staj programı düzenledik. Hep derler odalara üyeleri dâhil edemiyoruz. İşte biz bu programlar meslek odasının örgütlülüğünün ne olduğunu gerçekten göstermiş olduk. Stajyerlerimiz odalarını öyle güzel sahiplendiler ki, şu an sorsanız oda ne yapar, nasıl meslektaşlarının hakkını korur ve nereye kadar kent savunmasına yer alır, bunları çok iyi biliyorlar. Örgütlülüğü yerinde öğrenmiş oldular.  Bizim için temel esas siyasetin içinde mesleki dayanışmamız. Umarım bu dayanışma içinde daha keyifli daha üretken olarak devam eder” diye konuştu.

Konuşmanın ardından, odaya yeni üye olanlara rozetleri takılırken, meslekte 25, 30, 40 ve 50 yıllarını dolduran mimarlara da plaketleri verildi. Daha sonra hep birlikte gecenin pastası kesildi. Gecede ayrıca dans gösterileri düzenlenirken Lima Orkestrası da muhteşem şarkılarıyla konukları eğlendirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.