Milli Eğitim Bakanı Özer: 'Okulları kapalı tutma lüksümüz yok'

İstanbul Şilede depreme karşı yenilenen ilk ve ortaokulun açılışını yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların artık kapalı tutulması lükslerinin olmadığını belirterek, "Yüz yüze eğitimin yerine ikame edilecek hiçbir mekanizma yoktur" dedi.

Gündem Yayın: 20 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 20.09.2021 15:30:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
617 okunma
Google News

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depreme karşı yenilenen Şile Necda Moralıgil İlkokulu ve Ortaokulunun yeniden hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Bakan Özer, İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi tarafından depreme karşı yenilenen Şile Necda Moralıgil İlkokulu ve Ortaokulu'nun yeniden hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bir ön hazırlık olmadığı için ülkelerin yeni sürece adapte olmakta zorluklar yaşadığını söyledi.

"DİJİTAL PLATFORMLAR DAHA VERİMLİ OLACAK"

Bu süreçte en fazla etkilenen sektörlerden birinin de eğitim olduğunu ifade eden Bakan Özer, "Okulları artık kapalı tutma lüksümüz yok. Okulların yüz yüze eğitime ara vermesinde istediğiniz kadar dijital platformları verimli bir şekilde kullanabilirsiniz ama okul, sadece öğrenmenin gerçekleştirildiği mekânlar değildir" dedi. Yüz yüze eğitimin yerine ikame edilecek hiçbir mekanizma olmadığını belirten Bakan Özer, "Ancak bu şu demek değildir. Dijital platformlardan vazgeçeceğiz. Hayır ama yüz yüze eğitime devam ederken sürekli dijital platformlardan da destek alacağız" dedi. Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği vaka veya yakın temas nedeniyle bazı sınıfların yüzyüze eğitime 14 gün ara verdiğini, 14 günlük süre içinde dijital platformlar üzerinden uzaktan eğitime devam edildiğini aktaran Bakan Özer, "Eğitim sisteminin, açık ve yüz yüze eğitime devam etmesinin bu süreçte bir millî güvenlik meselesi olduğu yönündeki irademizin arkasında duruyoruz" diye konuştu.   Öte yandan Bakan Özer, öğretmenlerde bir doz aşı oranının yüzde 92, iki doz aşı oranının ise yüzde 83, aşı olmayıp antikor üreten öğretmen oranının yüzde 5 olduğunu aktardı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.