Marsta ilk başarılı sondaj gerçekleşti

NASA'nın Mars'taki en yeni robotu Perseverance, Dünya'ya göndermek üzere bir kayaya delik açarak tüpü buradaki tozla doldurdu ve bu şekilde ilk örneğin alınması işlemi tamamlandı.

Dünya Yayın: 08 Eylül 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 08.09.2021 16:30:09
Editör -
Okuma Süresi: 36 sn.
1273 okunma
Google News

Perseverance ekibi, numunenin fotoğraflarını inceledikten sonra geçen hafta gerçekleşmiş olan sondaj ve toplama işleminin başarı ile tamamlandığını duyurdu. euronews'in aktardığına göre, NASA, bu gelişmeyi paylaşmadan önce alınan örneğin titanyum tüpün içinde güvenli olduğundan emin olmak istedi. Bu nedenle NASA'nın California'daki Jet Propulsion Laboratuvarı'ndaki kontrolörleri, ikinci deneme için daha sert bir kaya aradı. Örnekleri gelecekte gidecek ve dönecek olan uzay aracı toplayacak ve örnekler bundan on yıl sonra Dünya'ya teslim edilmiş olacak. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.