Manavgat'ta felaket! Can pazarı yaşanıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesi Salur mevkiinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine doğru sıçradı.

Gündem Yayın: 28 Temmuz 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 28.07.2021 17:24:21
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1121 okunma
Google News

Antalya'nın Manavgat ilçesinde öğle saatlerinde 2 farklı noktada yangın başladı. İlk yangın haberi kırsal Yeniköy Mahallesi'nden geldi. Ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Yeniköy, Evrenseki ve Kalemler mahalleleri boşaltıldı. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, yangının yerleşim yerlerine doğru ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

 

 

SİDE KAVŞAGINDA DA YANGIN ÇIKTI

Ekipler Yeniköydeki yangına müdahale ederken ikinci bir yangın haberi ise kent merkezinden geldi. Side kavşağı yakınlarında ormanlık alanda başlayan yangın da rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Bölgenin yerleşim yerlerine yakın olması riski artırdı. Alevler karayolu refüjündeki palmiye alanlarına da sıçradı. Bölgede iki petrol istasyonunun olması büyük korku yarattı. Alevlerin yerleşim birimlerine yaklaşması üzerine 2 mahallede bazı evler boşaltıldı.

 

 

Antalya'da can telaşı fotoğraf karelerini yansıdı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YANGINLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Yangınlara 1 uçak 19 helikopter 103 arazöz, 6 dozer ve yüzlerce işçi ile müdahale ediliyor. Yangına Orman bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de müdahale ediyor. Çevre il ve ilçelerden de destek ekipler bölgeye yönlendirildi.

 

 

 

BAKAN BÖLGEYE GİDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bölgeye doğru yola çıktı. Yangının etkili olduğu bölgede güvenlik güçleri vatandaşlara destek olmaya çalışıyor.

 

 

Antalya'da can telaşı fotoğraf karelerini yansıdı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PANİK ANLARI FOTOĞRAF KARELERİNİ YANSIDI

İlçenin Kalemler Mahallesi Azizler mevkisindeki yangında evlerinde olanlar, görevlilerce araçlara bindirilerek alandan uzaklaştırıldı.Yangında, bazı evlerin zarar gördüğü, hayvanların telef olduğu belirtildi.Traktörlerle bölgeden uzaklaşanların yaşadığı panik anları ise kameralara yansıdı. Yangının etkili olduğu bazı bölgeki evlerde hasar meydana geldi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sera ve ağaçları yanan kadınlar gözyaşına boğuldu

 

 Havanın kuru ve rüzgarlı olması nedeniyle alevler kısa sürede yayıldı. Çok sayıda muz serası, ev tarım aletleri ve traktör yandı. Bir vatandaş ise ahırının yanmaması için yağmurlama sistemini çalıştırıp bölgeden ayrıldı. Vatandaşlar kanala inip elindeki hortum ve kovalarla alevlere müdahale etmeye çalıştı. Yaşlı bir kadın su hortumu ile serasını koruma çabası içine girdi. Zeytin, narenciye arazilerinin zarar gördüğü yangında vatandaşlar çiftliklerinin yanmaması için büyük çaba sarf etti. Buna rağmen bazı seralar zarar gördü, hatta mezarlık dahi yandı. Vatandaşlar sulama kanalı kenarından yanan alanları endişeli gözlerle izledi. Ağlayan bir kadın yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Yeniköy’de devam eden yangına çok sayıda helikopter ve bir yangın söndürme uçağının müdahalesi devam ediyor.

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.