Lionel Messi artık serbest

Barcelonada 21 yıldır forma giyen efsane oyuncu Lionel Messinin sözleşmesi sona erdi. 2000 yılında Katalanlara imza atan Arjantinli dünya yıldızı artık serbest.

Yayın: 01 Temmuz 2021 - Perşembe - Güncelleme: 01.07.2021 11:30:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1533 okunma
Google News

Transferde futbolseverlerin en çok merak ettiği konulardan biri Lionel Messinin Barcelona'daki geleceğiydi. Adı birçok dünya devi ile anılan Arjantinli yıldız ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

 

AYRILIK İDDİASI

İspanya La Liga'da bu sezon şampiyonluğu Atletico Madri'de kaptıran ve Şampiyonlar Ligi'nde de istenilen performansı göstereyemen Katalan ekibi Barcelona'da Messi'nin ayrılma ihtimali birçok kez gündeme gelmişti.

 

34 yaşındaki dünya yıldızı Lionel Messi'nin adı özellikle eski teknik direktörü Pep Guardiolanın çalıştırdığı Premier Lig ekibi Manchester City ve Mbappe, Neymar gibi dünya yıldızlarını barındıran PSG ile de anılıyordu.

 

Dün gece 00:00 itibariyle Lionel Messinin Barcelona kariyeri kağıt üzerinde sona erdi. 2000 yılında Arjantin ekibi Newell’s Old Boys’tan Barcelona’ya transfer edilen süper star, 21 yıl sonra boşta kaldı. Kulübün yeni seçilen başkanı Joan Laporta, göreve gelir gelmez Messi’yle anlaşılacağı vaadini vermesine karşın bu sözünü çabuk çiğnedi.

Mart ayında göreve gelen Laporta, 4 ay boyunca her yolu buldu, bir tek “orta yolu” bulamadı. Hal böyle olunca Messi için saat 12’yi geçti ve “Külkedisi Masalı" sona erdi.

 

Uzun süredir Barcelona ile yeni sözleşme imzalayıp imzalamayacağı gündemde olan Lionel Messi 1 Temmuz 2021 itibarı ile serbest oyuncu konumuna girdi. 2000 yılından bu yana ilk kez serbest oyuncu statüsüne düşen Lionel Messinin Başkan Laporta seçildikten sonra ayrılık kararını iptal ettiği konuşulmuştu.

 

Bir süredir mali sorunlarla boğuşan Lionel Messinin yıllık 120 milyon euroluk maaşında indirime gitmeyi kabul ettiği iddia edilmişti. Barcelona kulübünün 1 milyar euroyu aşan borçları ve fahiş fiyatlı maaş yükü nedeniyle Fair Playe takıldığı Başkan Laporta tarafından açıklanmıştı.

 

Başkan Laporta açıklamasında "Messinin kalmasını istiyoruz ve o da kalmak istiyor, her şey yolunda. Çözmemiz gereken Finansal Fair Play sorunumuz var. Her iki taraf için de en iyi çözümü bulma sürecindeyiz." sözlerini kullandı.

 

Hollandalı teknik adam, Arjantinli yıldızın kısa süre içinde Barcelona ile sözleşme yenileyeceğine inanıyor. Yaklaşık bir yıl önce Barcelona’dan ayrılmak istediğini açıklayan Lionel Messi, daha sonra takımda kalmaya ikna olmuştu. 33 yaşındaki oyuncunun kontratı bu ay sonunda bitecek. Mart ayında yeniden Barcelona başkanlığına seçilen Joan Laporta, Lionel Messi ile yeni sözleşme imzalayabilmek için önce kadrodaki bazı isimleri satmaları gerektiğini söylemişti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.