Köylüler isyanda! Dünya 5G ile tanıştı, onlar hala sinyal arıyor

Sivas'ta bir köyde şebekelerin çekmemesi nedeniyle cep telefonlarından arama yapamayan vatandaşlar, çareyi dağa tepeye çıkmakta buluyor. Köyde yaşayan bir genç şikayetini, "Dünya 5G ile tanıştı biz 2G'yi bile göremiyoruz" diyerek dile getirdi.

Yayın: 03 Ağustos 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 03.08.2020 14:32:03
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
606 okunma
Google News

Sivas'ın Altınyayla ilçesinde bir köyde cep telefonu şebekelerinin çekmemesi nedeniyle köylüler tepelere çıkarak telefon görüşmesi yapmaya çalışıyor. Vatandaşlar, tüm dünyanın 5G ile tanıştığı bir dönemde hala telefon sinyali aramaktan dert yanıyor.

 

RAHATÇA KONUŞMAK İSTİYORLAR

 

Altınyayla ilçesine uzaklığı 4 kilometre olan Doğupınar köyünde çekmeyen cep telefonu şebekeleri köylüleri çileden çıkartıyor. Sevdikleriyle diledikleri gibi görüşemeyen, bir hasta olduğu zaman sağlık ekiplerine ulaşmakta güçlük çeken köylüler telefon görüşmesi yapabilmek için yaklaşık bir kilometre yürüyerek tepelere çıkmak zorunda kalıyor. Köy içerisinde ise bazı yerlerde sinyal bulan köylüler evlerinden dışarı ve tepelere çıkamadan rahatça konuşmak istiyorlar. Köyde yaşayan vatandaşlar ise Dünya'nın 5G ile tanıştığını kendilerinin ise 2G'yi bile göremediklerini söyledi.

 

"112'Yİ BİLE ARAYAMIYORUZ"

 

Doğupınar Köyü Muhtarı Osman Keski, köylerinin bir baz istasyonuna ihtiyacı olduğunu belirterek, "Telefonlarımız çekmiyor. Köyümüze baz istasyonu lazım. Gençlerimiz ihtiyarlarımız mağduruz. Tepelere çıkıyoruz, acil bir durum olsa 112'yi bile arayamıyoruz. Telefonla ulaşamayınca tepelere çıkmamamız gerekiyor. Adamlar bize sitem ediyor. Köyün içinde ne kadar arkadaş varsa hiç birinin telefonu çekmiyor" dedi.

 

"TELEFONUN ÇEKMESİ İÇİN DAĞA ÇIKIYORUZ"

 

Köyde yaşayan Mirza Göktuğ, Dünya'nın 5G ile tanıştığını kendilerinin ise hala 2G'yi bile göremediğini söyleyerek, "Dünya 5G ile tanıştı biz maalesef 2G'yi bile göremiyoruz. Koronavirüsten dolayı okullar tatil oldu. Bizim hiçbir öğrencimiz internetten ders alamadı. Tüm Türkiye almıştır, Doğupınar köyündekiler bu konuda mağdurdur. Telefon çekmesi için dağa tepelere çıkıyoruz. O şekilde gideriyoruz" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.