Koronada kritik gelişme! Vaka sayıları artınca yasaklar geri geldi

Koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin sancıları tüm dünyada devam ederken vaka sayılarında artış yaşanan ülkelerden 16'sı yasakları geri getirdi. Böylelikle milyonlarca insan için karantina ve tecrit uygulamaları yeniden sıkılaştı.

Dünya Yayın: 16 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 16.07.2020 10:25:52
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1167 okunma
Google News

Koronavirüs salgınında başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok bölgede normale dönüş süreci sancılı başladı. Normale dönüşün ardından vaka sayısının artmasıyla birlikte en az 16 ülkede karantina, sıkı sosyal mesafe kuralları ve tecrit uygulamalarına geri dönüldü. Milyonlarca insan tekrar evlerine hapsoldu.

 

Vaka sayısının artmasını engellemek ve bulaşma oranını azaltmak isteyen yerel yönetimler ve devlet yetkilileri birçok noktada sosyal mesafe kurallarını sıkılaştırırken, milyonlarca insan için karantina ve tecrit uygulamaları geri getirildi.

 

AVRUPA

 

İspanya

 

İspanya'nın Katalan bölgesinin yönetimi bölgenin kuzeydoğusundaki Lerida kentinde ve yakınlarında yaşayanların sokağa çıkmasına yasak getirdi. Bu yasaktan 160 binden fazla insan etkilenirken, insanlar sadece işe gitmek, gıda ve ilaç temin etmek ve spor yapmak için dışarı çıkabilecek.

 

Portekiz

 

Özellikle başkent Lizbon ve çevresinde vaka sayısının Temmuz ayından itibaren sokağa çıkma yasağı getirildi. Yaklaşık 2 hafta boyunca devam edecek sokağa çıkma yasaklarından 700 binden fazla Lizbonlu etkilendi.

 

Birleşik Krallık

 

30 Haziran'da Leicester kentinde 2 haftalık sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hayati öneme sahip mağazalar haricinde birçok işletme kapatıldı. Birleşik Krallık genelinde 24 Haziran'dan itibaren bütün market ve mağazalarda maske takmak zorunlu hale getirildi.

 

ASYA

 

Hindistan

 

Hindistan'ın kuzeyindeki Bihar eyaletinde 15 günlük sokağa çıkma yasağı bugün başladı… 125 milyon insanın yaşadığı eyaletteki sokağa çıkma yasağı 31 Temmuz'a kadar devam edecek. Ülkenin güneyindeki bilişim ve teknoloji şehri Bangalore'da da sokağa çıkma yasağı önceki gün başladı. Bangalore'da 13 milyondan fazla insanın bu yasaktan etkileneceği belirtildi.

 

Ülkenin batısındaki Pune ve Uttar Pradesh gibi diğer eyaletlerde de sokağa çıkma yasakları getirildi.

 

Filipinler

 

Başkent Manila'nın Navotas bölgesindeki 250 bin insana yönelik sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasakları Temmuz ayının sonuna kadar devam edecek.

 

Azerbaycan

 

Azerbaycan'da vaka sayılarının düşüş göstermemesi ile birlikte 22 Haziran-1 Ağustos arasında sokağa çıkma yasakları uygulanıyor.

 

Özbekistan

 

Orta Asya ülkesi Özbekistan'da 10 Temmuz itibariyle sokağa çıkma yasakları başlatıldı. Restoranlar, spor salonları, yüzme havuzları ve işletmeler 1 Ağustos'a kadar kapatıldı.

 

AMERİKA

 

ABD

 

Vaka sayısının artarak ABD içerisinde salgının merkez üssü haline gelmesinin ardından California'da işletmelerin yeniden açılması durduruldu. Restoranlar, barlar, sinemalar tekrar kapatıldı. Spor salonları, AVM'ler ve kuaförlerle birlikte diğer işletmeler de kapatıldı.

 

Arjantin

 

Arjantin'de Buenos Aires ve çevresinde sokağa çıkma yasakları sıkılaştırıldı. Bölgede 1-17 Temmuz arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

 

Kolombiya

 

Bogota, 13 Temmuz'da bölgesel sokağa çıkma yasağı ilan etti. İki hafta boyunca 2.5 milyondan fazla insan sokağa çıkma yasağından etkilendi.

 

AFRİKA

 

Fas

 

Nüfusu 1 milyon olan Tangier kentinde 13 Temmuz'dan itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

 

Madagaskar

 

Başkent Antananarivo'da 20 Temmuz'a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

 

Güney Afrika

 

13 Temmuz itibariyle saat 21:00 ile 04:00 arasında sokağa çıkma yasağı getirildi.

 

ORTA DOĞU

 

Batı Şeria

 

Filistin yönetimi 3 Temmuz'da alınan sokağa çıkma yasağını 12 Temmuz'da uzatma kararı aldı.

 

İsrail

 

İsrail'de 7 Temmuz'da yeni yasaklar getirildi. Sokağa çıkan insan sayısının azaltılmasına karar verilirken barlar ve spor merkezleri kapatıldı.

 

OKYANUSYA

 

Avustralya

 

Avustralya'nın en büyük ikinci kenti Melbourne'de 5 milyon insan karantina altına alındı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.