Korkulan oldu! Koronavirüs salgını, Türkiye'de yeniden hortladı

Türkiye'de son 24 saatte 63 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, ağır hasta sayısı bin 301 oldu. Rakamlar artarken İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek'ten kritik bir açıklama geldi.

Gündem Yayın: 15 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 15.09.2020 09:56:02
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
583 okunma
Google News

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Çapa'daki fakülte hastanesinde 530 testin 81'inin pozitif çıktığını belirterek "Pozitiflik oranı 15'i geçti. Bugünden artık salgının İstanbul için yeniden başladığını söyleyebiliriz. Ağırlıklı gençler ve maalesef zatürre oranı yüksek" açıklamasını yaptı.

 

Tükek, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Moral bozmak için değil tedbir alın diye yazıyorum. Yoksa herkes üzülecek" uyarısında bulundu.

 

Tükek, "İngiltere, Fransa, İspanya halkın kurallara en az uyduğu ülkeler. Sonuç, 10 binden fazla günlük hasta sayısı. Sağlık sistemimiz çok iyi ama halk olarak yapmamız gerekenler var. Sağlık Bakanlığımızın ve bilim insanlarımızın önerilerini dikkate alalım." mesajını paylaştı.

 

DSÖ'NÜN AÇIKLAMASI

 

Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, "Ülkemizde de aktif vaka ve ağır hasta sayısı artamaya devam ediyor. Bizler de salgının uzun süre daha devam edeceğini düşünerek bireysel önlemleri en üst düzeyde uygulamalıyız" dedi.

 

DSÖ Avrupa Direktörü'nün ekim ve kasım ayları için yaptığı uyarı ne anlama geliyor? sorusuna cevap veren Kayıpmaz "Sonbahar-kış ayları diğer solunum yolu enfeksiyonlarının da yükselişe geçtiği bir dönemdir. Ayrıca havaların soğuması insanları daha çok kapalı alanda vakit geçirmeye mecbur bırakır. Kapalı alanlar, eğer kurallara dikkat edilemezse, virüsün yayılımı açısından açık alanlara göre daha tehlikelidir. İyi tarafından bakacak olursak doğru maske kullanımı, fiziki mesafe ve hijyen bizi her sene çok yaygın gördüğümüz üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarından da önemli ölçüde koruyacaktır" ifadelerini kullandı.

 

İSTANBUL'DA MESAİ SAATLERİNE KORONA AYARI

 

İstanbul'da toplu taşıma 'normal' kalabalığına dönünce kademeli mesai gündeme geldi. Toplu Ulaşım Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, valilikte yapılan toplantıyı aktarırken hem kamu hem özel sektörde mesai saatlerinin 07.00, 08.00, 09.00 ve 10.00 olarak kademelendirilebileceğini söyledi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.