Komşuda ortalık kan gölüne döndü! Çok sayıda ölü

Irak'ın Kerbela kentinde hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. Polisin göstericilere ateş açması sonucu 20 kişi öldü, 858 kişi yaralandı.

Dünya Yayın: 29 Ekim 2019 - Salı - Güncelleme: 29.10.2019 09:39:42
Editör -
Okuma Süresi: 36 sn.
1158 okunma
Google News

Bağdat Tahrir Meydanı'nda yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilere karşı güvenlik güçleri sert müdahalesini sürdürüyor.

 

Tahrir Meydanı'ndan atılan ses bombalarının yankısı başkentin birçok noktasından duyuluyor. Komiserlik, güvenlik güçlerini Bağdat, Meysan, Basra ve Zikar vilayetlerindeki protestoların dağıtılmasında göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanmakla suçladı. Ayrıca Basra, Zikar ve Babil vilayetlerinde 153 kişinin gözaltına alındığı 123'ünün serbest bırakıldığı ifade edildi. Açıklamada, göstericilerin arasına karışan kişilerce özel ve kamuya ait 90 binanın yakıldığı ya da tahrip edildiği vurgulandı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.