Kılıçdaroğlu'ndan başörtülü genç kıza saldırıya ilk yorum

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Karaköy'de genç kızın yolda yürürken saldırıya uğramasıyla ilgili "Bu türden saldırıları yapanların provokatör olduğu kanısındayım" dedi.

Siyaset Yayın: 18 Kasım 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 18.11.2019 11:22:43
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
948 okunma
Google News

İstanbul Karaköy'de yolda yürüyen 2 genç kız, karşılarından gelen Semahat Y.'nin yumruklu saldırısına uğradı. Olayın görüntülerinin ortaya çıkmasıyla birlikte emniyet ekipleri harekete geçti ve Semahat Y.'yi gözaltına aldı. Hakim karşısına çıkarılan saldırgan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Büyük tepki çeken olayla ilgili CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da bir açıklama geldi. Hürriyet gazetesinde Abdulkadir Selvi'ye değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, bu saldırılara toplumun her kesiminin tepki vermesi gerektiğini söyledi.

 

"PROVOKATÖR OLDUĞU KANISINDAYIM"

 

"Bu saldırılar asla kabul edilemez. Başörtülü bir kadına, başörtülü bir kızımıza başörtüsü taktı diye yapılan saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum" diyen CHP Lideri, "Ayrıca toplumun tüm kesimlerinin bu ve benzer saldırıları şiddetle kınaması, lanetlemesi lazım. Bu türden saldırıları yapanların provokatör olduğu kanısındayım. Toplumu germe, ayrıştırma, toplumu kutuplaştırma gibi bir görev üstlendiklerini düşünüyorum. Toplumun her kesiminin de siyasi görüşü, inancı, kimliği ne olursa olsun bu tür olaylara en sert tepkiyi vermesi gerekir" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.